Afbeelding
Foto:

Hoofdstuk afsluiten

De afgelopen 6 jaar heb ik met veel plezier columns geschreven en kreeg ik vaak te horen in de supermarkt of op mijn werk: "Hey, jij schrijft toch columns voor het Eilanden-Nieuws?" Maar zoals ze altijd zeggen: er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Dit jaar hoop ik af te studeren en werk ik ondertussen ook best veel naast mijn studie. Daarnaast columns schrijven werd gewoon een beetje te veel en daarom moet ik de pen neerleggen en me focussen op mijn werk en het afronden van mijn studie. 

2021 was nogal een tumultueus jaar met ups en downs. De coronacrisis speelde weer de boventoon dit jaar. De druk op de zorg nam nog meer toe, de wachtlijst van de GGZ groeit en de verdeeldheid in ons land lijkt te groeien. Ook moesten we maanden wachten tot er eindelijk een nieuw kabinet kwam en speelden er in de politiek verschillende issues op die ook zorgden voor een hoop onrust. Toch probeerden we in dat alles ook te genieten van de kleine dingen. Op 1e kerstdag keek ik naar de kerstspecial van 'All you need is love' en heb ik de tranen uit m’n hoofd gehuild omdat mensen weer herenigd werden met hun families. Sommigen hadden elkaar al twee jaar niet gezien door corona. Ik was ontroerd en dacht dit is waar het omdraait in het leven: liefde, vrienden, familie en het geluk vinden in de kleine dingen van het leven. Het jaar loopt op z’n einde en ik hoop dat volgend jaar een beter, gezonder en gelukkiger jaar wordt, maar zelfs als dat niet zo is, hoop ik dat mensen geluk zullen vinden in de kleine dingen en dat ze omringd zullen zijn door liefde. 

Ik wens u alle goeds toe voor 2022 en alle jaren die nog zullen gaan komen. Bedankt voor het lezen van mijn columns en stiekem zal ik het wel gaan missen dat mensen tegen me zeggen: “Hey, jij schrijft toch columns voor het Eilanden-Nieuws, of niet?"