Afbeelding

Kaasboerderij De Westplaat opent nieuwe winkel

SOMMELSDIJK - Kaasboerderij De Westplaat is een begrip in Sommelsdijk en de wijde omgeving. Dit bedrijf wordt gerund door Reijer en Jannie van Schaik met drie kinderen: Jasper (31), Janneke (25) en Nico (24). Vandaag, 14 december 2021, opent de familie van Schaik met gepaste trots de deuren van de gloednieuwe, ruime boerderijwinkel.

Reijer en Jannie van Schaik begonnen in 1987 met het maken van kaas op hun boerderij in Den Bommel. In 1993 vestigden zij zich aan de Heuvelweg in Sommelsdijk. Inmiddels is kaasboerderij De Westplaat uitgegroeid tot een echt familiebedrijf, waarin bijna het hele gezin werkzaam is. Daarnaast zijn er nog enkele parttime medewerkers. “We zijn dankbaar dat we dit werk al zoveel jaar mogen doen”, aldus de familie Van Schaik. De nieuwe winkel biedt veel meer ruimte voor de klanten en voor het assortiment. “Sinds corona is er meer vraag naar lokale producten”, vertelt dochter Janneke. “Wij verkopen ambachtelijke producten van eigen boerderij, waarvan we er veel zelf maken. Dat is best uniek. Juist omdat we kleinschalig willen blijven is het mogelijk om zoveel verschillende soorten in de winkel te hebben liggen. Puur natuur, dat vinden we belangrijk.”

Dankzij de grotere winkelruimte mogen er wat betreft de coronamaatregelen meer mensen naar binnen en hoeven klanten niet meer buiten te wachten. “De winkel is gebouwd in het voorste deel van een stal”, zegt Reijer van Schaik. Jannie van Schaik wijst naar het raam in de muur achter de toonbank. “Het is erg leuk dat klanten hier zo in de koeienstal kunnen kijken.” Deze hele openingsweek zijn er leuke acties voor zowel kinderen als volwassenen. “Mensen kunnen bij ons terecht voor diverse soorten boerenkaas, zuivelproducten en ijs, alles op ambachtelijke wijze op de boerderij gemaakt en vlees van eigen vee. Tevens worden er diverse streekproducten en cadeaupakketten verkocht.” 

Kaasboerderij De Westplaat is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.kaasboerderijdewestplaat.nl.