Kernactiviteiten

NIEUWE-TONGE

Bidstond

Donderdag 16 december wordt er in de dorpskerk van Nieuwe-Tonge een bidstond gehouden, georganiseerd met de drie kerkelijke gemeenten van het dorp. "We willen in deze tijd waarin zoveel angst en onrust is gezamenlijk de Heere zoeken in gebed en luisteren naar Zijn stem", aldus de initiatiefnemers. Er zijn drie sprekers: Ds. T.A. Bakker, ouderling A. van Heinsberg en proponent br. C.J. Rijsdijk. De bidstond is alleen online te bezoeken. Dat kan via www.kerkomroep.nl en via YouTube - Hervormde gemeente Nieuwe-Tonge. De bidstond begint om 20.00 uur.

Spullen uit grootmoeders tijd

Zaterdag 18 december wordt er tussen 10.00 en 15.00 uur weer spullen uit grootmoeders tijd verkocht. Dit zijn onder andere petroleumstellen, emaille artikelen, zoals lepelrekken, zand, zeep, soda, kruidenrekjes, keulse potten, maar ook koffiemolens en veel zinken voorwerpen. De verkoop wordt gehouden aan de Molendijk 140. Meer info: 0187-651638.

OUDDORP

Flessenactie 

De gezamenlijke verenigingen van de Hersteld Hervormde Gemeente van Ouddorp willen net als in de afgelopen jaren tussen Kerst en Oudejaarsdag een ‘lege flessenactie’ organiseren. Dit houdt in dat lege statiegeldflessen huis-aan-huis opgehaald worden. Deze statiegeldflessen zullen bij Jouw Marktkraam in Ouddorp ingeleverd worden. De opbrengst van deze actie zal dit jaar bestemd zijn voor de Spaanse Evangelische Zending. De ‘Spaanse Evangelische Zending’ geeft bijbels onderwijs in Cuba en Spanje. Dit doet de organisatie door verspreiding van boeken, pastorale hulp, lessen op theologische scholen, bij bijbelcursussen en diaconale hulp. Op maandag 27 december hoopt men tussen 9.00 uur en ongeveer 12.00 uur langs de huizen te gaan om de flessen op te halen.

OUDE-TONGE

Goederen voor Uzon

Zaterdag 18 december zamelt de Werkgroep Uzon van de Hervormde Gemeente van Oude-Tonge weer kleding in voor Uzon op het inzameladres aan de Capelleweg 48 (bij het grijze hek) te Oude-Tonge. Van 9.30 uur tot 11.30 uur staat men klaar om schone, goed bruikbare kleding in ontvangst te nemen. Twijfelt u aan de bruikbaarheid van uw kleding of heeft u vragen, neemt u dan contact op met dhr. A. Klem. Zijn telefoonnummer: 0187-641304. Graag vrijdagavond bellen tussen 19.00 en 20.00 uur. Er staat een collectebusje voor uw (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten. “Opnieuw zijn we aan het einde gekomen van een bijzonder jaar. We willen u hartelijk bedanken voor uw goed bruikbare spullen en uw steun in het afgelopen jaar! We hopen dat we ook in 2022 weer op u mogen rekenen”, aldus de werkgroep.

SOMMELSDIJK

Bingo

Zaterdagmiddag 18 december is er bingo bij Wijkvereniging de Zwaluw aan de Sperwer 55. Er worden 11 rondjes gedraaid met tal van leuke prijzen. Je kan jezelf opgeven bij Angelina 06-20400130 of Yvette 06-53148078, maar is niet verplicht. Bij binnenkomst wordt de QR code gecheckt. Daarnaast wordt u gevraagd een mondkapje te dragen. Inloop vanaf 13.00 en aanvang 13.30 uur.

Kerst-kindermiddag

Woensdag 22 december kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar creatief aan de slag bij Wijkvereniging de Zwaluw. Wat er gedaan gaat worden is nog een verrassing. De middag zal in het teken staan van de Kerst. Inloop vanaf 14.00 uur. Aanvang: 14.15 uur. Om 15.30 uur is het afgelopen. Entree €2,50 inclusief drinken en een snoepje.

STELLENDAM

Gewijzigde inlevertijd kerstpost

De kerstpost van de Hervormde gemeente Stellendam-Melissant kunt u inleveren op woensdag 15 december. Van 18.30 tot 20.00 uur, alleen voor Ouddorp + Oostdijk, Goedereede + Havenhoofd, Stellendam, Melissant en Dirksland. Mocht u niet in de gelegenheid zijn, dan kunt u de kaarten met gepast geld in de brievenbus doen: Kon. Wilhelminastraat. 15.

Coronaproof Kerstwandeling

In Stellendam wordt een Kerstwandeling voor jong en oud georganiseerd, waarin de geboorte van het Kerstkind centraal staat. Meedoen kan op een zelfgekozen moment tussen 20 en 29 december. Deze wandeling is vooral een mooie uitdaging voor gezinnen. Met de mobiel op zak gaan de groepjes in een vaste volgorde langs verschillende adressen in Stellendam, waar achter de ramen QR-codes hangen. Achter iedere QR-code is een filmpje te zien over een eigentijdse variant van het kerstverhaal. Naast de QR-code staat een opdracht of vraag om tijdens de wandeling te bespreken en/of uit te voeren. De wandeling start op Gladiolenpad 12. Daar hangt de eerste QR-code en staat een grote bak waaruit voor het groepje de routekaart en diverse verrassingen voor onderweg meegenomen kunnen worden.