Afbeelding
Foto:

Rotterdam Memory Walk in Middelharnis

MIDDELHARNIS - In opdracht van de Stichting Erasmus MC Foundation wordt zaterdag 18 december de Rotterdam Memory Walk from home georganiseerd. De opbrengst van deze loop wordt besteed aan de ontwikkeling van post-diagnotische zorg op maat, voor mensen met dementie en voor hun mantelzorgers.

Maarten de Korte uit Middelharnis is één van de initiatiefnemers van deze tocht op het eiland. Hij legt zijn motivatie uit: “In ons gezin zijn we in aanraking gekomen met Lewy Body Dementie, toen na een lange tijd van onderzoek, deze diagnose bij mijn vrouw en moeder van onze drie kinderen werd vastgesteld. Uit ervaring weten wij wat voor impact dit heeft op een gezin en hoe moeilijk het is om hier goed mee om te gaan. Helaas is Karin op 8 oktober 2019 op 58 jarige leeftijd overleden, nadat ze de laatste twee jaar van haar leven in Nieuw Rijsenburg mocht wonen. 

Onderzoek naar dementie is heel belangrijk, ik realiseer me dat het op dit moment een utopie is om te denken dat we het kunnen voorkomen en genezen. Maar waar ik erg stuk op gegaan ben is de periode van onderzoek. Voor er ergens het idee ontstond dat het wellicht dementie was hebben we zoveel mogelijkheden zien passeren, en die onderzoeken doorlopen heeft in mijn ogen veel tijd gekost. Naast het onderzoek naar dementie is ook de voorlichting naar omgeving en begeleiding van patiënt en naasten belangrijk.

Daarom lopen wij, mijn gezin en een hele groep vrienden en vriendinnen, zaterdag 18 december mee. In eerste instantie zou dit zijn vanaf Erasmus MC en dan door Rotterdam, maar gezien de corona is het nu van huis uit. Onze groep zal de 7 km afleggen door Middelharnis, langs de plaatsen die voor Karin belangrijk waren”, aldus Maarten de Korte. 

Financiële steun is van harte welkom, er is al een geweldig bedrag mogen opgehaald, maar helaas is dat nog niet voldoende voor al het onderzoek dat nog moet plaats vinden. Wil je een bijdrage leveren? Dit kan op; https://www.rotterdammemorywalk.nl/team/de-domo-mallongo-stappers