Jaap Willem Eijkenduijn (Archieffoto: Ella Vermaas)
Jaap Willem Eijkenduijn (Archieffoto: Ella Vermaas)

PvdA maakt kandidatenlijst bekend voor verkiezingen

GOEREE-OVERFLAKKEE - De PvdA-afdeling Goeree-Overflakkee heeft de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 vastgesteld. De huidige fractievoorzitter Jaap Willen Eijkenduin is gekozen als lijsttrekker.

De lijst telt 22 personen en is een mix van ervaring en vernieuwing. "Personen met verschillende achtergronden, die een goede inhoudelijke bijdrage kunnen leveren om Goeree-Overflakkee sterker en socialer te maken", zo meldt de PvdA in een publicatie. "Op de lijst een voormalig burgemeester, vier voormalige wethouders, zittende en voormalige raadsleden en nieuwe kandidaten. Mensen die klaar staan om de gemeente Goeree-Overflakkee mee te besturen. Kritisch maar constructief. De mens centraal, niet het systeem." 

De top 3 van de kandidatenlijst wordt gevormd door de huidige PvdA-fractieleden Jaap Willem Eijkenduijn (lijsttrekker), Petra ’t Hoen en Cees Grinwis. De lijst wordt verder gevuld door René Bos (4), Swier Garst (5), Janneke Padmos (6), Peter Keuker (7), Hannie Vermeulen (8), Willem Hooijman (9) en Theo du Pree (10). Daarna volgen nog Anneke Trompper, Frank Boerboom, Jacob van Seters, Dorien Kickert, Jans Hoving, George Grootens. Anneke van der Slik, Jan Trompper, Gerrit Poortvliet, Teun Bakelaar, Greet Hommes en Bert Kleingeld.