Even zonder zorgen samen zijn op RCN Toppershoedje, zoals vorig jaar het gezin Elders uit Enschede (Foto: Arno Hoogwerf).
Even zonder zorgen samen zijn op RCN Toppershoedje, zoals vorig jaar het gezin Elders uit Enschede (Foto: Arno Hoogwerf).

Gratis verwenweekend voor gezinnen met ernstig ziek kind op RCN Toppershoedje

Algemeen

OUDDORP - Ook dit jaar organiseert RCN Vakantieparken samen met Stichting Gaandeweg op haar 9 vakantieparken in Nederland in totaal honderd gratis verwenweekendjes voor gezinnen die te maken hebben met kinderkanker. In Ouddorp op het RCN-park Toppershoedje aan de Strandweg ontvangen parkmanager Roland Hoogwerf en zijn team, onder strikte coronavoorschriften, aanstaande vrijdag 17 december twaalf gezinnen met een ernstig ziek kind voor een ontspannen weekeind. Samen met hun ouders, zusje en of broertje maken zij deel uit van deze geselecteerde gezinnen.

Door Jaap Ruizeveld

Het gaat om een geheel belangeloos verzorgd weekeind in een voor dat moment ‘eigen’ bungalow. Op RCN-Toppershoedje in Ouddorp (dichtbij het strand) krijgen de gezinnen direct bij hun aankomst een boodschappenpakket uitgereikt. De bedden in de bungalows zijn opgemaakt en parkmanager Hoogwerf en zijn team bereiden alle avondmaaltijden voor. Daarnaast zorgt het park voor leuke activiteiten in de omgeving. Op deze wijze hebben de gezinnen echt alle tijd voor elkaar. Juist nu, in deze pandemie, is ontspanning en samenzijn met je meest dierbaren heel erg belangrijk. “Wij zijn dankbaar voor de support van een aantal bedrijven”, geeft de parkmanager aan. Dat zijn VHC Kreko (horeca), Bloemensuper Ouddorp en AZ BBQ (gourmetservice).

Samenwerking
Stichting Gaandeweg stelt: “Opnieuw heeft RCN Vakantieparken ons een geweldig aanbod gedaan en kunnen onze gezinnen gaan genieten van een ongestoord weekeind. Net nu het coronavirus ons weer veel beperkingen oplegt, is dit een heerlijk uitje om even te ontsnappen aan alle zorgen. RCN is al jarenlang een gerespecteerde partner van Stichting Gaandeweg. Zij hebben een prachtige bouwkavel ter beschikking gesteld op hun familiepark in het Grote Bos in Doorn voor de bouw van ons nieuwe vakantiehuis. Dit unieke huis krijgt de vorm van de zon waarin gezinnen weer even kunnen stralen. Wij zijn RCN dankbaar voor alle steun en hulp”, zegt Jan Joost Galesloot van de ANBI-gecertificeerde stichting.    

Maatschappelijk
“Dat wij dit na 2020 opnieuw organiseren voor de gezinnen vinden wij belangrijk en het past bovendien precies bij wie wij zijn”, geeft RCN Vakantieparken aan. “Wij besteden al zo lang wij bestaan (70 jaar) onze gehele winstuitkering aan maatschappelijke projecten. Hierdoor kunnen wij vakanties aan bieden aan hen voor wie een vakantie minder vanzelfsprekend is. Dit door eenzaamheid, gebrek aan geld of fysieke omstandigheden.”