INGEZONDEN:

Oproep: Steun onze zorgverleners

Je zult ooit maar vol overtuiging hebben gekozen voor het werken in de zorg. Omdat je hen die dat nodig hebben, zo graag wilt helpen genezen en/of verzorgen. Mooi, dankbaar en zeer waardevol!

Dan wordt het 2020 en 2021… en ineens beland je in een situatie waarin er niet 100 maar minstens 200% van jouw fysieke uithoudingsvermogen en mentale weerbaarheid worden gevergd. Extreme werkomstandigheden die alles op z’n kop zetten en waar geen einde aan lijkt te komen. Je doet al wat mogelijk is om de mensen die onder jouw zorg vallen te helpen. Zonder daarbij onderscheid te maken en zonder aan de kwaliteit van je zorg te willen inleveren. Het is enorm zwaar en de rek raakt er langzaam maar zeker uit.

Wat zou het dan fijn en bemoedigend zijn als de samenleving - waarvoor je dit allemaal doet - jou en je collega’s laat merken dat men jullie inzet enorm waardeert. En dat jullie het al zó lang volhouden.

Daarom wil ik hierbij graag alle inwoners en ondernemers van Goeree-Overflakkee oproepen om ons applaus van vorig jaar een warme ‘echo’ te geven. Door een kaartje, cadeautje, foto, filmpje, tekening, bedankslinger, spandoek of iets anders leuks te sturen naar een of meer van onze zorgorganisaties, zorginstellingen, ziekenhuis, thuiszorg, huisartsen etc. Iedereen kent wel iemand die zorg biedt. Ze doen het voor ons en onze naasten.

Laten we onze Flakkeese zorgverleners een hart onder de riem steken… juist in deze donkere dagen.

Piet van Zielst

Sommelsdijk