Kernactiviteiten

GOEDEREEDE

‘Amalia Achttien!’ op beiaard

Componist Bob Zimmerman schreef ter gelegenheid van de verjaardag van Prinses Amalia (vandaag) een carilloncompositie onder de naam ‘Amalia Achttien!’. Met deze compositie wordt een eeuwenoude traditie voortgezet. Al sinds de zestiende eeuw spelen beiaardiers nieuwe werken, opgedragen aan stadhouders en leden van het Koninklijke Huis, tijdens inauguraties, stads- en staatsbezoeken, huwelijksfeesten, verjaardagen en uitvaarten. Vandaag klinkt de compositie op talrijke carillons in Nederland. Zaterdagmorgen 11 december tussen 11.00 en 12.00 uur zal Jan Bezuijen deze compositie op de beiaard van Goedereede vertolken. Daar omheen zullen vrolijke klanken gespeeld worden.

MELISSANT

Klaverjassen afgelast

Morgen, woensdag 8 december, gaat als gevolg van coronamaatregelen, het klaverjassen op de golfbaan niet door.

MIDDELHARNIS

Interculturele Christmas Carols bij GOchurch

Op 12 december komt de GOchurch bij elkaar in de Emmaüskerk in Middelharnis om Christmas Carols te zingen, aansluitend is een maaltijd. In Engelstalige tradities wordt kerst gevierd door het samen zingen van Christmas Carols en lezen uit de Bijbel. De Eritrese Christelijke Orthodoxe kerk viert kerst op 6 januari. Syrische Christenen kennen prachtige Arabische kerstliederen. Met GOchurch wil men mensen uit deze verschillende culturen en de kinderen meenemen in een viering in het teken van Advent. Bijbelgedeelten die wijzen op de komst van Jezus de verlosser zullen worden afgewisseld met bekende en minder bekende kerstliederen. "We nodigen u uit om nieuwkomers mee te brengen en samen met ons een interculturele kerst te vieren", aldus de organisatie.

OOLTGENSPLAAT

Kerstpostactie

Dit jaar hoopt de Hersteld Hervormde gemeente van Ooltgensplaat weer mee te doen met de eilandelijke kerstpostactie. Op maandagavond 13 en dinsdagavond 14 december tussen 19.00 - 19.30 uur kunt u uw kerstpost, voor alle adressen op Goeree Overflakkee, inleveren in het kerkgebouw van de Hersteld Hervormde Gemeente, Lindenlaan 4 Voor maar 0,60 euro per kaart wordt uw post uiterlijk zaterdag 18 december bezorgd! Heeft u een vraag? Bel naar 0613420343.

Oudejaarsactie

Op 31 december hoopt men heerlijke oliebollen, appelbeignets en gevulde bolussen van Bakkerij ten Hove uit Nieuwerkerk te verkopen. Dit alles op bestelling! Geef uw bestelling telefonisch door via fam. Meijer of fam. Okker (0187-631549 of 0187-631692). De bestelling kan opgehaald worden op 31 december tussen 9 - 10 uur in het kerkgebouw van de Hersteld Hervormde Gemeente, Lindenlaan 4.

OUDDORP

Verkoop ‘Menniste brood’

Zaterdag 11 december is er weer ‘Menniste brood’ verkrijgbaar bij de Doopsgezinde Gemeente Ouddorp, gebakken met meel van eigen oogst. Het graanproject met de tarwesoort Red Turkey Wheat vindt plaats in aanloop naar het 400-jarig bestaan van de Doopsgezinde Gemeente in 2022. Het Menniste brood is een smakelijk en ambachtelijk desembrood van volkorenmeel en verkrijgbaar voor 4 euro per stuk. De opbrengst van de broodverkoop is bestemd voor diverse jubileumactiviteiten. U kunt uw bestelling doorgeven tot donderdag 9 december 18:00 uur via het formulier op de website van de Doopsgezinde Gemeente of telefonisch bij Annelies Snijders (0187- 601726). Het versgebakken brood kan op zaterdag 11 december worden opgehaald in de kerk tussen 10:00 en 12:00 uur. Op dezelfde dag zijn bij de verkoping door de Activiteitencommissie van de Doopsgezinde Gemeente ‘zelfbak’-pakketten verkrijgbaar in mooie weckpotten om met het meel van het doopsgezinde graan verschillende soorten koekjes te maken (incl. recepten).

OUDE-TONGE

Geen Kerstmiddag

De Plaatselijke Commissie van de Stichting ZIJN te Oude-Tonge heeft besloten ook dit jaar geen Kerstmiddag te organiseren ivm met de stijgende coronabesmettingen.

SOMMELSDIJK

Bingo O-G-O

Woensdag 8 december is er een bingo van de O-G-O. De zaal van wijkgebouw de Zwaluw aan de Sperwer 55, is open vanaf 13.00 uur. De bingo start om 13.30 uur. Een kopje koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden negen rondes gespeeld voor € 3.50. Daarnaast zijn er nog negen gratis prijsjes. En in de pauze is er verkoop van twee extra rondes voor € 1.00 per ronde. Er is ook nog een verloting. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom. Let op: alleen met de QR-code mag u naar binnen. Ook wordt er een mondkapje gedragen en bewaart men anderhalve meter afstand.

Zaterdagbingo O-G-O

De gebruikelijke zaterdagavondbingo van O-G-O wordt nu vanwege de sluiting om 17.00 uur gehouden. Op zaterdag 11 december start de bingo om 13.30 uur. De zaal van wijkgebouw De Zwaluw aan de Sperwer 55 is open vanaf 13.00 uur. Een kopje koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden 11 rondes gespeeld voor € 6.50. Daarnaast nog negen gratis prijsjes. In de pauze is er verkoop van twee rondes voor € 1.- per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom. Let op: alleen met de QR-code mag u naar binnen. Ook wordt er een mondkapje gedragen en bewaart men anderhalve meter afstand.

STELLENDAM

Kerstpostactie en verkoping 

Op zaterdag 11 december wordt weer de jaarlijkse kerstpostactie georganiseerd. Samen met de andere Hersteld Hervormde Gemeentes en diverse andere organisaties op het eiland zal men ervoor zorgen dat al uw ingeleverde poststukken op hun bestemming terechtkomen. Geen postbussen of adressen buiten Goeree-Overflakkee. De inlevertijden zijn van 09.00 - 12.00 uur in de Bethel-kerk aan de Voorstraat 108 te Stellendam. De kosten bedragen € 0,60 per poststuk. Let op de gewijzigde datum: In de flyer die huis-aan-huis is bezorgd in Stellendam staat nog het oude tijdstip vermeld. Tijdens het inzamelen van de post zal er ook een verkoping worden gehouden met o.a. kerststukjes, kaarten, boeken, handwerk, snoep, kruukplaetjes, koekjes, gebak etc. De opbrengst van deze actie is bestemd voor de kerk. "Wij hanteren de richtlijnen van het RIVM oa verplicht mondkapje", aldus de organisatie.