(Foto: Adri van der Laan).
(Foto: Adri van der Laan).

Kerk overladen met speelgoed voor gezinnen die het moeilijk hebben

Algemeen

SOMMELSDIJK - De ‘huiskamer’ van evangelische gemeente Lachai-Roi leek begin vorige week meer op een voorraad van een speelgoedwinkel dan op een ontmoetingsruimte. Een grote hoeveelheid speelgoed bedekte verschillende tafels. Dit was het gevolg van een oproep van gemeentelid Astrid Bliek.

Door Adri van der Laan

Astrid Bliek vertelt dat ze het “op haar hart kreeg” om een oproep te doen tijdens de kerkdienst van vorige week zondag om speelgoed te schenken voor de Voedselbank en gezinnen die het moeilijk hebben. Astrid weet uit haar contacten dat er ook op Goeree-Overflakkee veel verborgen armoe is. Veel gezinnen maken noodgedwongen gebruik van de diensten van de Voedselbank maar ze weet ook dat er andere gezinnen het in financieel opzicht heel moeilijk hebben. Ze realiseerde dat de kinderen van deze gezinnen het ook niet altijd even gemakkelijk hebben. Vooral in deze ‘cadeautijd’ hebben de ouders lang niet altijd geld voorhanden om voor hun kinderen cadeaus te kopen. “En daarom heb ik een oproep gedaan tijdens de dienst en via Facebook om spullen in te leveren zodat ook de kinderen van minderbedeelde gezinnen een fijn sinterklaasfeest kunnen hebben”.

De respons op deze oproep was volgens Astrid geweldig. Het resultaat was vorige week te zien in de huiskamer van de kerk: een grote voorraad van gebruikt en nieuw speelgoed. Daarnaast ontving men ook veel geld om cadeaus van te kopen. Vrijwilligers sorteerden het speelgoed op leeftijd, zodat de kinderen een pakket krijgen dat aansluit bij hun belevingswereld. Er zijn ongeveer 55 pakketten samengesteld en die zullen door de mensen van de Voedselbank en mensen die betrokken zijn bij ‘eetkamer’ van de kerk, verdeeld worden over hun contacten.

Astrid verzekert heel blij te zijn met het resultaat: “Veel mensen zochten in hun kast en brachten niet-gebruikt speelgoed hier. Anderen kochten speciaal nieuw materiaal en hebben het hier gebracht. Er was zelfs een speelgoedwinkel uit Vlissingen die nieuw speelgoed aanleverde. Het was geweldig. Ook zijn we blij met Albert Heijn en de Jumbo, beiden uit Middelharnis, die het snoepgoed voor de pakketten hebben gesponsord”.