Afbeelding

Jongste molenaar op oudste molen op het eiland vertelt over zijn passie

SOMMELSDIJK - Tim Grootenboer is de jongste molenaar is op de oudste molen van het eiland. Hij deed recent examen en is nu vrijwillige molenaar op de molen van Sommelsdijk. Bij hem sloeg de vonk over toen hij als elfjarige op de molen van Stad aan ’t Haringvliet mee mocht helpen met de molenaar. 

Tekst en foto: Erwin Guijt

Met passie vertelt hij over het ambacht. "Het eerste wat ik ’s ochtends doe, is m’n hoofd naar buiten steken om te kijken welk weer het wordt." Molenaar word je niet zomaar: je volgt een opleiding en loopt daarbij stage op minimaal twee verschillende molens. “Een beetje technisch inzicht is ook wel handig. Maar je moet er vooral plezier in hebben, en veel dingen leer je ook gaandeweg."

Naast het werk in de molen zelf, is ook het sociale aspect belangrijk. Van hem mag de molen wel het gezellige middelpunt van het dorp worden. Daarom doet hij een open uitnodiging: "Kom gerust eens langs bij de molen, neem eens een kijkje! Een molen is meer dan een machine, zeker bij een lekkere wind komt 'ie echt tot leven. Vooral jonge mensen zijn van harte welkom voor een snuffelstage of eens een dagje mee te lopen. Tenslotte heeft de jeugd de toekomst." Plannen voor de toekomst van de molen heeft hij wel: "Hoe mooi zou het zijn als je af en toe om een zakje pannenkoekmeel zou kunnen komen hier…"

Dit is een korte impressie van het interview met Tim Grooteboer dat komende vrijdag in Eilanden-Nieuws te lezen is. Veel meer over dit onderwerp in de krant van aankomende vrijdag. Nog geen abonnee? Regel dan vandaag nog abonnement en mis nooit meer het belangrijkste nieuws over Goeree-Overflakkee. Een jaar lang abonnee ben je al vanaf slechts 28,50 euro. Eerst proberen kan uiteraard ook: neem dan een proefabonnement en betaal 7,50 euro voor drie maanden. Kijk voor alle opties op https://www.eilandennieuws.nl/pagina/Abonnement.