Afbeelding
Foto:

ChristenUnie kiest lijsttrekker op digitale algemene ledenvergadering

GOEREE-OVERFLAKKEE - De ChristenUnie Goeree-Overflakkee hield woensdag 24 november haar jaarlijkse ledenvergadering. Door de huidige omstandigheden is deze vergadering digitaal gehouden. 

Tijdens deze vergadering is afscheid genomen van Martijn Hoogmoed. Martijn heeft het bestuur moeten verlaten omdat hij verhuisd is naar een andere gemeente. Martijn werd door de voorzitter hartelijk bedankt voor zijn inzet. De attentie als blijk van waardering zal later deze week bij hem worden bezorgd. De penningmeester heeft de jaarrekening en de begroting toegelicht.
Tijdens de ledenvergadering is het verkiezingsprogramma vastgesteld. De voorzitter bedankte de commissie die hieraan heeft gewerkt hartelijk voor hun inzet. Nu het verkiezingsprogramma is vastgesteld, kan de campagnecommissie aan de slag. Ook de kandidatenlijst wordt ongewijzigd vastgesteld.

Bert Tuk lijsttrekker

Tijdens de vergadering legt de selectiecommissie uit hoe de kandidatenlijst tot stand is gekomen. Het bestuur, de fractie en de selectiecommissie zijn blij met de kandidatenlijst en ook met de lijsttrekker. Op nummer 1 van de lijst staat Bert Tuk uit Ouddorp, Bert zit al langere tijd in de gemeenteraad. Eerst in de raad van Goedereede en na de fusie is Bert doorgegaan als raadslid. Nummer 2 is Mariƫlle van den Berg uit Dirksland. Mariƫlle zit nu ook in de gemeenteraad, dit was haar eerste raadsperiode. Op nummer 3 staat Conny Pipping uit Oude-Tonge. Conny is ook een ervaren raadslid. De ChristenUnie Goeree-Overflakkee hoopt in 2022 een vierde zetel te behalen. Op nummer 4 van de lijst staat Stan van Heemst uit Nieuwe-Tonge. Stan is al jaren lid van de steunfractie van de ChristenUnie. De volgende kandidaten (tot en met nummer 10) 5. Corine van Drongelen ((Ooltgensplaat), 6. Martijn Vennik (Stad aan het Haringvliet), 7. Elma Tanis (Goedereede), 8. Jan van den Boogert (Sommelsdijk), 9. Angelina Kievit (Dirksland), 10. Ruud van Asperen (Oude-Tonge).