Het mistlicht

Het was een zeer mistige ochtend toen ik tijdens mijn surveillance op een parkeergelegenheid een auto zag staan. Ik hoor u denken: 'Een auto op een parkeerplaats is toch niet bijzonder!' Echter zag ik dat er vanaf de auto een lichtshow gaande was, wisselend van groot licht tot en met knipperlichten. Alle lichten van de auto kwamen aan bod en werden de mistige lucht in gestuurd. De lichtshow van een bekend Brabants pretpark zou verbleken bij de show die gaande was vanaf de auto.

Voor de auto stond een vrouw. In de auto zat een man die druk bezig was vanachter het stuur. Hierbij druk met zijn armen gebarend in de richting van de vrouw. Het gezicht van de vrouw had, toen ik nabij de auto was, bijna de kleur van een remlicht. Ik stapte uit en liep in de richting van de man en vrouw. Bijna bij de auto hoorde ik de vrouw nog tegen de man zeggen: "Als het niet duidelijk is, dan kom jezelf maar kijken naar je lampen!"

Om een mogelijk aanstaande huwelijkscrisis te voorkomen, vroeg ik of ik kon helpen. De vrouw gaf aan dat haar man zijn mistlicht wilde aandoen, maar dat hij de juiste schakelaar niet kon vinden. Ze hadden de auto sinds kort in hun bezit.

De vrouw zei met een sarcastische ondertoon dat haar man nu op het geweldige idee was gekomen om het mistlicht aan te zetten. Want ja, het was mistig. Hij was nu echter al enige tijd bezig om de juiste knop hiervoor te vinden.

Om verder spanningen tussen de twee te komen, ben ik naar de man in de auto gelopen. Een geluk voor mij was dat de auto van hetzelfde fabrieksmerk was die ik privé bezit. Anders had de lichtshow misschien nog wel even doorgegaan. Na korte uitleg hoe het mistachterlicht te activeren, gingen ze zichtbaar tevreden met elkaar weg.

Hen nakijkend zag ik dat het mistlicht van hun auto langzaam werd opgenomen in de mist.