Afbeelding

Raad bespreekt bouw appartementen aan Dorpsweg pas in januari

OUDDORP - Pas in de raadsvergadering van januari 2022 komt het bestemmingsplan ter vaststelling aan de gemeenteraad voor het ontwikkelen/bouwen van 16 seniorenappartementen op de locatie Dorpsweg 4 in het centrum van Ouddorp op de agenda. 

Door Jaap Ruizeveld

De indientijd voor het stuk haalt de laatste vergadering van de raad op 16 december niet meer. Dit antwoord van wethouder Markwat kreeg Dirk Pijl (CDA) op zijn vragen over het onderwerp in de vergadering van afgelopen donderdag 25 november.

Het ontwikkelplan lag al eerder, op 23 september, besluitvormend in de raad maar werd teruggehaald omdat de anterieure overeenkomst nog niet was ondertekend. Het CDA toonde zich ernstig teleurgesteld over deze gang van zaken. "Het project heeft ter inzage gelegen, zienswijzen zijn behandeld en nu tien maanden verder is er nog geen besluitvorming. Deze doorlooptijd is veel te lang", zei Pijl. "Snel bouwen is van groot maatschappelijk belang." 

Portefeuillehouder Markwat stelde dat er inderdaad vertragingen zijn ontstaan in de voortgang. De route naar het bestemmingsplan was te lang en vervolgens wilde de Corporatie de juridische aspecten nog eens nalopen. Het document komt nu naar het college en wordt in januari aan de raad voorgelegd, die er dan een besluit over moet nemen.