Afbeelding
Foto:

Van Gurp bouwt snel en in één keer goed

Onderhouds- en timmerbedrijf Van Gurp bouwt vijf, zes huizen per jaar. “Het zouden er meer kunnen zijn, maar daar heb ik geen zin in”, zegt Pieter van Gurp. Hij wil het graag kleinschalig houden. “We hebben korte lijntjes en dat wil ik zo houden door zelf op de werkvloer te staan en de klanten te begeleiden.”

Pieter van Gurp runt het bedrijf samen met zijn broer Gijsbert. Ze werken samen met een vast team van zzp’ers. “Een loodgieter, een metselaar en een elektricien. De rest doen we zelf. Ik timmer, maar sta ook te stukadoren, tegelen en spuiten.”

Het bedrijf bouwt vooral op Goeree-Overflakkee. Nieuwbouw in samenwerking met DAT bouwsysteem: houtskeletbouw met betonnen vloeren. Van Gurp: “Er zijn twaalf standaardtype woningen die ook uit te breiden zijn. In principe is elk ontwerp mogelijk. De woningen hebben een hoge isolatiewaarde en zijn prijstechnisch interessant. Het bouwen gaat bovendien snel: na zes weken is een woning wind- en waterdicht en na twaalf weken is de oplevering.”

“Onze manier van werken valt op: netjes en snel. Dat zien klanten op de bouwplaats. En ze horen dat de lijntjes kort zijn bij ons: degene met wie je afspraken maakt, is ook zelf op de werkvloer bezig. Verder houden wij van transparantie. Als er duidelijkheid vooraf is, heb je achteraf geen discussies. Daar komt nog bij dat we streven naar een blanco opleverlijst: geen puntjes die we aan het eind nog moeten uitvoeren of verbeteren. Wij proberen het in één keer naar wens te maken, en zo houden we plezier in ons werk.”