Blijf het positieve groen zien

Ik zocht mijn column terug van precies een jaar geleden, eind november 2020. Toen ik die column teruglas, dacht ik even een flashback te hebben. In deze column refereerde ik namelijk aan het verplicht te moeten thuiswerken, de vele digitale werkbesprekingen via Teams, Zoom en Skype en je werk zonder collega’s bij de koffieautomaat te moeten organiseren. De reden? Het coronavirus buiten de deur houden.

En nu, een jaar later, zitten we precies met dezelfde reden weer in hetzelfde schuitje. Thuiswerken is de norm, mits dit met je werk te organiseren valt. Voor mij persoonlijk geldt het werk zo veel mogelijk vanuit huis te doen. Gelukkig af en toe wel voor werk naar de gebieden, maar de gezelligheid en vooral motivatie die ik een maand geleden opdeed op kantoor is weer weggevallen. Een bittere pil.

Natuurlijk willen we het virus onder controle houden en er samen voor zorgen dat de besmettingen niet meer oplopen. Persoonlijk heb ik ook een mening hoe een en ander beter geregeld had kunnen worden vanuit Den Haag, maar daar hoef ik gelukkig niet deze column aan te wijden. Er zijn nu ook nog veel dingen die wel mogelijk zijn. We zitten nog niet in een strenge lockdown. En toch voelt het niet fijn. 

En dan die rellen in verschillende steden in ons land. Daar word ik echt misselijk van. En waarom? Je onvrede over de aangescherpte maatregelen op deze manier botvieren? Ja dat helpt? En wat als jij in die ambulance lag, waar moedwillig een steen tegen het raam aan werd gegooid? Ach ja, zo helder kun je als relschopper blijkbaar niet denken. 

We staan weer onder spanning, dat is wel te zien na afgelopen weekend. Gelukkig vonden veel mensen hun ontspanning in de natuur. Want ook daar zagen wij weer een enorme aanloop aan bezoekers. Of het te maken heeft met de aangescherpte maatregelen? We hebben er geen onderzoek op losgelaten. En welkom is een ieder nog steeds, met of zonder QR-code.

Maar wel graag met respect voor de natuur: blijf op de paden, lijn de hond aan waar dat gevraagd wordt, is de parkeerplaats vol wijk dan uit naar een andere veilige plek of kies voor een ander gebied in de buurt en laat afval niet rondslingeren. Doe lief naar elkaar … als mens. Dat zorgt ervoor dat we elkaar en het groen om ons heen blijven waarderen. En niet groen gaan zien van ergernis!