Johan de Vos overhandigt de bloemen aan Peter Grinwis (boven) en Jan-Anton Houweling.
Johan de Vos overhandigt de bloemen aan Peter Grinwis (boven) en Jan-Anton Houweling.

Honderdduizendste bezoeker voor website politieke partij VKGO

GOEREE-OVERFLAKKEE - Uit vele contacten, reacties en opmerkingen van eilandbewoners blijkt dat in de bijna afgelopen raadsperiode 2018-2022 geen groot aantal kijkers en luisteraars rechtstreeks de vergaderingen van de volksvertegenwoordiging op de donderdagavond volgen. Er ligt aan deze conclusie geen onderbouwd onderzoek ten grondslag, maar de signalen zijn concreet. De online-presentaties kampen bovendien regelmatig met hinderlijke storingen. 

Door Jaap Ruizeveld

Betekent dat nu - voorzichtig geformuleerd - dat er op Goeree-Overflakkee geen politieke belangstelling is voor en geen betrokkenheid gevoeld wordt bij hetgeen de lokale overheid doet. Wat college/raad en fracties aan inzet en werk verrichten voor de gemeenschap? Nee dat mag absoluut niet worden verondersteld. Maar de inwoners kiezen liever zelf voor een rustig moment (vooral in het weekeind) om zich te informeren. Daarbij spelen berichtgeving in lokale media en op websites van politieke partijen een belangrijke rol.

Volgers

Een concreet voorbeeld hiervan was recent de registratie van de 100.000ste bezoeker(s) van de website van Vitale Kernen Goeree-Overflakkee (VKGO). De fractie startte al kort na de herindeling (2013) met haar site en bouwde de informatie uit. Belangstellenden krijgen zo inzicht in de behandelde agendapunten en op welke wijze de VKGO-fractie daarbij in de raadsvergadering is omgegaan. Volgens de fractie waardeert de achterban deze insteek en ook andere politieke partijen zouden deze activiteit volgen. 

Gift voor Voedselbank

Afgelopen weken was het best spannend in de opmars naar de honderdduizendste bezoeker. Voor diegene lag (lagen) dinerbonnen voor twee klaar. In de late avonduren van donderdag 10 november bereikte de teller het magische getal. Voor VKGO was het verrassend dat niet één maar twee bezoekers nagenoeg op hetzelfde tijdstip als 100.000ste websitebezoeker konden worden geregistreerd. Peter Grinwis uit Ouddorp en Jan-Anton Houweling uit Middelharnis waren beiden nagenoeg gelijktijdig de 100.000ste bezoeker. Peter Grinwis is SGP-raadslid en Jan-Anton Houweling is steunfractielid van het CDA. Fractievoorzitter VKGO Johan de Vos ging op pad om de winnaars met een bloemenhulde te feliciteren en hen de dinerbonnen te overhandigen. Op voorstel van Jan-Anton werd unaniem besloten om de waarde van de dinerbonnen aan te bieden aan de Voedselbank Goeree-Overflakkee. Naast de waarde van de dinerbonnen wordt op sympathieke wijze het bedrag verdubbeld door de fracties van SGP en CDA.