Kernactiviteiten

GOEREE-OVERFLAKKEE

Opbrengst brandwondencollecte 

Van 10 tot 16 oktober heeft de jaarlijkse brandwondencollecte weer plaatsgevonden. In Goedereede heeft de collecte € 140,57 opgebracht En in Ouddorp is het mooie bedrag van € 1.800,00 op verschillende manieren opgehaald. Bij de Jumbo daar mocht ook weer gecollecteerd worden en bij verschillende winkels mocht een collectebus staan. Ook de jeugdbrandweer heeft weer geholpen bij het collecteren. Dank hiervoor. In Sommelsdijk is er gecollecteerd door 23 collectanten en zij hebben € 1.772,35 opgehaald. Ook werd er door de QR code op de bus € 142,00 gedoneerd. Landelijk werd er ruim € 2 miljoen opgehaald. Dankzij het geweldige resultaat van de collecte kan er nóg meer gedaan worden voor mensen met brandwonden. Wetenschappelijk brandwonden onderzoek naar een littekenloze genezing kan worden voortgezet. 

ACHTHUIZEN

Sjoelen in Achthuizen

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 29 november a.s. een sjoelmiddag. Deze sjoelmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 5,00 inclusief koffie of thee. “Voor uw en onze veiligheid vragen wij u de QR code of vaccinatiebewijs met legitimatie mee te nemen voor controle”, aldus de organisatie.

Kerstbingo met maaltijd 55+

De Plaatselijke Commissie van Stichting ZIJN organiseert voor alle 55- plussers van Achthuizen op woensdag 8 december een gezellige Kerstbingo met maaltijd. De middag begint om 14.00 uur. De kosten zijn € 7,50 voor leden en € 12,50 voor niet leden. Opgeven bij Cobie Maliepaard, tel. 631814 vóór 1 december. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. “Voor uw en onze veiligheid vragen wij u de QR code of vaccinatiebewijs met legitimatie mee te nemen voor controle”, aldus de organisatie.

DEN BOMMEL

Breicafé afgelast

De plaatselijke commissie van Den-Bommel laat weten dat het breicafé woensdag 24 november van 19.30 tot 22.00 uur i.v.m. met de coronamaatregelen niet door kan gaan.

DIRKSLAND

Ophalen oliebollen en puddingbroodjes

De activiteitencommissie van de Gereformeerde Gemeente heeft een oliebollen- en puddingbroodjesactie georganiseerd. U kunt uw bestelling zaterdagochtend tussen 9 en 11 uur ophalen bij de kerk, Mozartsingel 2. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten.

Datum bingo verzet

Naar aanleiding van de nieuwe coronaregels waardoor de horeca 20.00 uur moet sluiten en men bij de bingo geen “geen lekker hapje en drankje kunnen doen”, heeft de organisatie besloten om de bingo in de Victoriahal, die gepland stond voor donderdag 25 november, te verplaatsen naar zaterdagmiddag 27 november om 14.30 uur. “We willen er een gezellige middag van maken met natuurlijk de mooie geldprijzen en het gratis lootje voor een bingokaartje en een extra lekker hapje”, aldus de organisatie. Er wordt gecontroleerd op de QR code/vaccinatiebewijs met ID kaart. Opgeven voor de bingo bij Korrie tel. 06 20213165 of via een pb. De Victoriahal is te vinden aan de Philipshoofjesweg 57. Bij onvoldoende aanmeldingen gaat het niet door.

GOEDEREEDE

Aanvang vergadering Oranjevereniging vervroegd

De eerder aangekondigde ledenvergadering van de Oranjevereniging op donderdagavond 2 december, is, vanwege de coronamaatregelen, in aanvangstijd vervroegd. De vergadering begint om 18.30 uur en wordt gehouden in Oostdam.

OBS Buten de Poorte 125 jaar

Op 24 juni 2022 bestaat openbare basisschool Buten de Poorte 125 jaar. Dit wordt natuurlijk gevierd. Oud-leerlingen, ouders van oud-leerlingen, oud-leerkrachten, oud-directeuren, buren… en iedereen die ooit verbonden is geweest aan de openbare school is van harte welkom. De reünie vindt plaats op vrijdagavond 24 juni 2022 in en rondom het schoolgebouw. Wie van plan is te komen kan zich aanmelden via bdp125jaar@hotmail.com. Verder is men nog op zoek naar oude foto’s. Heeft u deze, wilt u deze dan sturen naar bovenstaand emailadres.

OOLTGENSPLAAT

Bingo ASVO

De Algemene Senioren Vereniging Oostflakkee organiseert op woensdag 8 december weer een bingomiddag. Het wordt een zogenaamde grote bingo. Dit houdt in: 10 rondes plus een superronde. Uw financiële bijdrage, € 10,00 per boekje per persoon, inclusief de superronde en 2x koffie/thee. Een tweede boekje kost slechts € 5,00. Een tweede kaartje voor de superronde € 1,00. Voor een eventueel derde boekje is het eveneens € 5,00 en € 1,00 voor de superronde. De bingo wordt gehouden in 't Centrum, Weesmolenstraat 12. Vanaf 13.30 uur bent u welkom. Aanvang 14.00 uur. Aanmelden per e-mail h.zonneveld39@hotmail.com of telefonisch voor dinsdag 7 december, 0187-630098. De huidige corona maatregelen gelden tot vrijdag 3 december. Neem in ieder geval een corona toegangsbewijs mee. Wellicht volgen er weer andere maatregelen na 3 december.

OUDDORP

Rectificatie Wintermarkt

Afgelopen vrijdag stond de geplande wintermarkt in de Gereformeerde kerk in de agenda van deze krant. Gezien de openlopende cijfers van Corona gaat deze wintermarkt helaas niet door. Hiervoor in de plaats is er een mini wintermarkt bij de loods van Oost Transport aan de Hofdijksweg 51a . Dit is tegenover het voetbalveld. Hier kunt u op 27 november tussen 10 en 12 uur terecht voor kerstartikelen, goede merkkleding, en kerstkaarten. Op de website van de kerk www.gereformeerdekerkouddorp.nl staat onder het kopje ‘nieuws’ het bestelformulier waarmee u oliebollen en appelbeignets van bakker Akershoek, erwtensoep, kerststukjes met amaryllisbollen en losse amaryllisbollen kunt bestellen. Door de week zijn er ook kerstartikelen te koop in de garage van de fam. Tanis aan de Dorpsweg 18.

OUDE-TONGE

Bingo ASVO afgelast

Door de huidige corona-maatregelen kan de bingo van de Algemene Senioren Vereniging Oostflakkee op vrijdag 3 december in de Grutterswei helaas niet doorgaan.

Breicafé week eerder

Woensdagavond 1 december is het breicafé weer geopend. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27. Het breicafé is geopend van 19.30 uur tot 21.30 uur. Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25 ). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen dan kunt u bellen met Stichting ZIJN (0187) 483366 of e-mailen naar m.kieviet@zijngo.nl.

SOMMELSDIJK 

Cursus Geestelijke Vorming 

Donderdag 7 december zal er weer een avond gehouden worden in het kader van de Cursus Geestelijke Vorming. De aanvang is om 19.45 uur in de Rehobôthkerk aan de Olympiaweg. Deze avond zal een lezing verzorgd worden door Ds. S. Middelkoop uit Sint Annaland. Het onderwerp zal zijn: “Het hart van Christus”. Tijdens de bijeenkomst worden de regels van het RIVM in acht genomen. Bijdrage in de onkosten 3,50 per avond. Jongeren gratis. Of op NL77 RABO 0332 2893 38 t.n.v. N.A. Bakker- van Spronsen Cursus Geestelijke Vorming.

Sinterklaasbingo

Zaterdag 27 november is er een sinterklaasbingo van de O-G-O met leuke presentjes. De bingo wordt gehouden vanaf Om 19.30 uur in het wijkgebouw de Zwaluw Sperwer 55. De zaal is open om 19.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden elf rondes gespeeld voor € 6.50. Daarnaast zijn er nog negen gratis prijsjes. In de pauze is er een verkoop van twee extra rondes voor € 1.00 per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom. Alleen met de QR-code mag u naar binnen en verder een mondkapje op. Ook moet de anderhalve meter afstand in acht worden genomen.

Bingo O-G-O

Woensdag 1 december is er een bingo van de O-G-O. De aanvang is 13.30 uur en de zaal is open vanaf 13.00 uur. De bingo wordt gehouden in het wijkgebouw van De Zwaluw Sperwer 55k. Een kopje koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden negen rondes gespeeld voor € 3,50. Daarnaast zijn er nog negen gratis prijsjes. In de pauze is er een verkoop van twee extra rondes voor € 1.00 per ronde. Er is ook nog een verloting. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom. Alleen met de QR-code mag u naar binnen en verder een mondkapje op. Ook moet de anderhalve meter afstand in acht worden genomen.

STELLENDAM

Visverkoop

Op zaterdag 27 november a.s. zal de Hervormde Gemeente van Stellendam diverse soorten vers gebakken vis verkopen in een kraam op het Oranjeplein. Vanaf 8.00 uur kunt u terecht voor heerlijke kibbeling en gebakken tong, schol en schar. De opbrengst is geheel bestemd voor de kerk van de Hervormde Gemeente.