Afbeelding

Kerstpakkettenactie voor zeelieden in de haven

Algemeen

REGIO - Juist in de tijd rondom Kerst voelen mensen zich vaak eenzaam. Vooral als je op een schip zit, heel ver weg van huis en je gezin en daardoor geen mogelijkheid om samen met hen Kerstfeest te vieren.

Vanwege de strenge corona-maatregelen in veel landen, zaten afgelopen jaar ongeveer. 300.000 zeelieden vast op hun schip en konden niet naar huis. Momenteel is de situatie iets verbeterd, maar voor hoe lang is nog niet bekend. Sommige zeevarenden varen al jaren zonder één keer met Kerst thuis geweest te zijn. Gevoelens van hopeloosheid en eenzaamheid zijn voor hun gewoon, zeker in deze periode van het jaar. “Voor ons is het onvoorstelbaar om met Kerst niet bij onze familie te kunnen zijn. Toch zijn de mensen op de schepen voor ons dagelijks leven enorm belangrijk. Rond 90% van alle goederen komt per schip naar ons toe. Daar staan we normaal gesproken helemaal niet bij stil. De zeelui worden ook wel eens “het vergeten volk” genoemd”, aldus de mensen van de ‘zeemanszending’.

Zoals ieder jaar voert men weer actie om kerstpakketten samen te stellen voor de zeelieden. Juist zo’n pakket kan deze mensen weer nieuwe hoop geven. Het team van de stichting Seamen’s Christian Friend Society Rotterdam, gaat kerstpakketten uit delen aan de bemanningsleden van schepen, die in de Rotterdamse havens aanmeren. Soms beginnen zeelieden te huilen als ze een kerstcadeau ontvangen. Het is een unieke mogelijkheid om mensen de liefde van de Here Jezus te laten zien. Het geeft enorme openingen voor de blijde boodschap van het evangelie.

Als u mee wilt doen aan dit mooie werk zijn er twee mogelijkheden om deze kerstactie te ondersteunen:

U kunt geld overmaken op de rekening van de stichting Seamen’s Christian Friend Society Rotterdam op rekeningnummer / IBAN: NL11 RABO 011 49 92 096 met de opmerking “Kerstactie 2021” Een pakket kost ongeveer €12,- Van uw giften willen wij dit jaar 1500 pakketten gaan maken, wat neerkomt op zo’n €18.000,-

U kunt ook zelf een Kerstpakket maken met de daarin de volgende items:
– een (gebreide) muts en/of handschoenen.
– snoepjes, Snickers of Mars, chocola, noten, of iets lekkers. (geen drop)
– deodorant. (voor mannen)
– shampoo en douchegel.
– tandpasta en tandenborstel.
– een kerstkaart in het Engels.
Dit alles in een schoenendoos, stevig ingepakt en dichtgeplakt met mooi cadeaupapier.

U kunt uw pakket langsbrengen of opsturen naar de coördinator van deze actie: Jaap de Gans / Sperwer 113 / 3245 VP / Sommelsdijk, 06 1117 8183 / degansjaap3@gmail.com

“Dankzij uw hulp konden we vorig jaar in totaal meer dan 2000 pakketten uitdelen. Ook dit jaar delen wij de pakketten in de vier weken voor Kerst uit. Wij zien uit naar uw spontane medewerking om deze actie tot een succes te maken.

Als u meer over deze jaarlijkse actie of over ons werk in de havens  wil weten, zijn we bereid om dat middels een presentatie te laten zien. Dat doen we op scholen, in de kerkelijke Gemeenten en/of verenigingen…, neem gerust contact op voor informatie of bekijk onze website…!”, aldus de organisatoren.

Meer info is te vinden via www.scfs-rotterdam.nl.