De andere kant van Bach

SOMMELSDIJK - Stichting Kunst- en Cultuureducatie (KCE) Goeree-Overflakkee organiseert op vrijdagochtend 19 november een lezing over De andere kant van Bach.

We kennen de componist Bach van de Brandenburgse concerten en andere serieuze stukken, maar vooral toch van zijn religieuze muziek met als hoogtepunt de Mattheus Passie. De topplaats in de Radio 4 lijst. Bach had echter ook een andere kant. Hij was wekelijks te gast in een koffiehuis in Leipzig en schreef voor die gelegenheid veel zangstukken met een soms wel heel humoristische inslag. Een prachtig voorbeeld is de Kaffeekantate, die je rustig een stukje cabaret zou kunnen noemen. Deze en andere voorbeelden worden in de voordracht uitgebreid besproken en ten gehore gebracht.

De lezing zal gegeven worden door Hans van der Wulp en vindt plaats van 10.00 uur tot 12.00 uur, Voorstraat 35 te Sommelsdijk. De kosten bedragen €10 per persoon. U kunt zich opgeven via infokcego@gmail.com of 06-20036979. De KCE volgt de landelijke regelgeving omtrent Corona en vraagt daarom naar uw QR-code.