Afbeelding

Koploper VV Nieuwerkerk wint tumultueuze topper van De Jonge Spartaan met 1-3

Zaterdag 6 november 2021 stond op sportpark Spartacus de topper in de 3e klasse D van West 2 op de agenda. Nummer twee, De Jonge Spartaan, ontving de nog ongeslagen koploper VV Nieuwerkerk. Deze wedstrijd keerde keeper Johan Kroon na een blessure terug onder de lat. Spits Michael Sloof kon voor het eerst deze competitie bij de wedstrijdselectie aansluiten. Daar tegenover stond de absentie van de geblesseerden Thom Drenth, Gerben van der Weele, Tim Driece en Norman Leune.

In de openingsfase was er een schietkans voor Wiljan Driece, zijn schot werd echter geblokt. In de 9e minuut ontsnapte de behendige routinier Remco Langerveld aan Donny Klem. Deze hield zijn tegenstander vast en scheidsrechter Borsboom trok een directe rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler, al leken er nog spelers op dezelfde hoogte te staan. Zo stond de thuisclub al spoedig met een numerieke minderheid. De daarop volgende vrije trap van Remco Langerveld werd door keeper Johan Kroon tot hoekschop verwerkt. De gasten benutten het voordeel van een extra speler al snel. Na een mooie aanval in minuut veertien was het Stefan van der Vleugel, die keeper Johan Kroon van dichtbij kansloos liet en zo de 0-1 op het scorebord zette.

Lang kon Nieuwerkerk niet van de verkregen voorsprong genieten. Lars Schriek werd in het strafschopgebied naar de grond getrokken door Shane van den Engel en Wiljan Driece benutte dit buitenkansje. Ook deze score bleef niet lang gehandhaafd. Het was in de 22e minuut opnieuw Stefan van der Vleugel die de 1-2 in het Spartaanse doel schoot. De Jonge Spartaan kwam er af en toe best aardig uit. Zo was er na een half uur spelen een mooie combinatie tussen Lars Schriek en de hardwerkende Koen Vervloed. Helaas leverde deze aanval niets op. Met een van zijn bekende rushes denderde Pim Grootenboer even later het strafschop gebied in. Zijn uithaal spatte tegen de onderkant van de lat uiteen. Helaas was er geen Spartaan in de buurt om de gelijkmaker binnen te schieten. Aanvoerder Gerben Prins zette vanaf links een mooie aanval op via Wiljan Driece en Lars Schriek. Daarbij werd er gevlagd en gefloten voor buitenspel. Keeper Kevin de Geus was kort voor rust attent bij schoten van Pim Grootenboer en Wiljan Driece. Johan Kroon bracht redding op een afstandsschot van Rick Kramer.

De 2e helft was nog maar net begonnen toen Remco Langerveld door de defensie van De Jonge Spartaan soleerde en knap de 1-3 binnenschoot. Michael Sloof maakte zijn eerste competitieminuten van het seizoen door na een klein uur in het veld te komen voor Koen Vervloed. De thuisclub weerde zich kranig en het spel golfde op en neer. Om onverklaarbare redenen maakte keeper Kevin de Geus duidelijk hands ruim buiten zijn strafschopgebied in minuut 60. Kennelijk was dit arbiter Borsboom niet opgevallen en hij volstond met een gele kaart, waar het spelregelboek toch echt over een andere kleur rept. Naar aanleiding van dit feit ontstond in de tot dan toe sportieve wedstrijd een opstootje. Dit deed scheidsrechter Borsboom besluiten het duel tijdelijk te staken. Na zo’n 10 minuten werd de wedstrijd weer voortgezet met een vrije trap voor Michael Sloof. Deze leverde helaas niet het gewenste resultaat op.

Olaf Tillema en Boy Hoogmoed kwamen nog binnen de lijnen voor Lars Schriek en Sietse van der Weele. De Jonge Spartaan probeerde het wel, maar koploper VV Nieuwerkerk bleef relatief eenvoudig overeind. Ondertussen liepen beide teams nog tegen flink wat gele kaarten aan. Bij De Jonge Spartaan vloeiden de krachten weg na bijna de hele wedstrijd met een man minder te hebben gespeeld. Pim Grootenboer kopte een hoekschop van Michael Sloof nog in de handen van Kevin de Geus en keeper Johan Kroon voorkwam in de slotfase nog dat invaller Rowendy Schoop de score verder op liet lopen.

Door de vroege rode kaart van Donny Klem liep de thuisclub achter de feiten en tegen een nederlaag aan. Deze middag zat de arbitrage zeker niet mee en was het lastig voetballen door het vele, recent op het veld gestrooide, zand. De eerstvolgende competitiewedstrijd gaat de formatie van Wim Nieuwland op bezoek bij IJVV de Zwervers in Rotterdam-Zuid.