Afbeelding

Sint arriveert komende zaterdag op het eiland

Algemeen

GOEREE-OVERFLAKKEE - De paardenvoetjes staan weer te trappelen, de maan schijnt weer door de bomen en het stoom van de stoomboot is weer in zicht. Vanaf 13 november zullen ook de pepernoten weer rondgestrooid worden op Goeree-Overflakkee.

De jachthaven van Herkingen zal op zaterdag 13 november rond 10.30 uur het toneel zijn voor de Sint intocht in Herkingen. De Sint zal daar aankomen met de boot om daarna op het havenplateau verwelkomd te worden. De Sint en zijn pieten zullen samen met de kinderen er een feestje van maken.

Dirksland

’s Middags rond 13.15 uur zal de Sint vanuit de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg in een bijzonder voertuig vertrekken voor de intocht door Dirksland. Dit jaar zal de Sint met zijn pieten een aantal vaste punten bezoeken. Vanuit de Victoriahal zal hij zijn route vervolgen richting zorgcentrum Bestenwaerd, waarna hij een bezoekje brengt bij het ziekenhuis en vanuit daar terug naar de Victoriahal. Daar kunnen de kinderen een meet & greet hebben met Sint en zijn pieten. Ook de kinderen uit Herkingen zijn hierbij welkom.

Oude-Tonge

De intocht van Sinterklaas in Oude-Tonge is aanstaande zaterdag 13 november op de Kaai in Oude-Tonge. De Sint en de zwarte Pieten komen om 14:00 uur aan in de haven. Hier worden ze onthaald op het Kaaiplein. Op het Kaaiplein zullen de Pieten een aantal dansjes met alle aanwezigen kinderen dansen. Dit omdat het feest in de Grutterswei dit jaar helaas niet door kan gaan vanwege de geldende coronamaatregelen.

Middelharnis

Sint hoopt zaterdag 13 november om 14.00 uur in de haven van Middelharnis aan te meren. Daar worden hij en de Pieten, ontvangen door Caroline van Drenth-Fabert van Stichting Hart van Goeree-Overflakkee en de muziekband “t wor niks”. Gezamenlijk met alle belangstellenden zullen zij daarna in een optocht naar het Diekhuusplein lopen. Bij het Diekhuus staat de huisentertainer van het dorp Ab van de Valk van Happy Music die vanaf 14.00 ook al muziek maakt in het centrum voor de arriverende Sint en het wachtende publiek. Op het plein wacht ook burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman op Sinterklaas en zal hem daar rond 14.45 welkom heten namens de gemeente en haar inwoners. Sint laat zich vergezellen door vele pieten die strooigoed bij zich hebben voor de kleintjes. Na het ontvangst en het horen van de gezamenlijk gezongen liedjes vertrekt Sint rond 15.15 uur naar een verrassingslocatie en zal nog ruim een uur handjes schudden en waar mogelijk meewerken aan een fotomoment.

Ouddorp

Aanstaande zaterdag 13 november vanaf 10.00 uur zijn er activiteiten in het centrum van Ouddorp. Om 13.00 uur komt Sinterklaas met de boot aan in de Ouddorpse haven en om ongeveer 14.00 uur wordt Sinterklaas in het centrum welkom geheten. Natuurlijk is er dan nog tijd om met Sinterklaas op de foto te gaan.

Nieuwe-Tonge

Ook Nieuwe-Tonge verwelkom Sinterklaas en zijn pieten op zaterdag 13 november. Om 13.30 uur arriveert de pakjesboot in de haven van Battenoord. Na aankomst gaat het naar het parkeerterrein bij supermarkt Spar, waar Sint feestelijk zal worden verwelkomd. De streetdancegroep uit Nieuwe-Tonge zal optreden en Apollo is aanwezig op beide locaties voor een muzikaal onthaal. Na ontvangst bij de Spar gaat Sint naar Ons Dorpshuis, waar een leuke interactieve voorstelling te zien zal zijn en waar de kinderen verschillende activiteiten kunnen doen.

Ooltgensplaat

Sinterklaas en zijn pieten zullen rond 14:00 uur arriveren in de haven van Ooltgensplaat, daaropvolgend zal er een ronde door het dorp gedaan worden. Mits het weer het toelaat gebeurt dat onder leiding van de muziekvereniging. Rond 15:00 uur zal Sinterklaas arriveren in het centrum, waar hij een gezellige middag zal hebben met de pieten en kinderen. Na een gezellige middag zal Sinterklaas om 16:00 uur zijn weg vervolgen. 

Stad aan ‘t Haringvliet

Op 20 november zijn alle kinderen in Stad aan ‘t Haringvliet uitgenodigd om te komen kijken in de haven. Dan komt Sinterklaas namelijk aan in het dorp, al is het exacte tijdstip op het moment van schrijven nog niet bekend bij de redactie. Daarna is het feest in Ons Trefpunt. Voor 7,50 euro regelen de pieten een mooi plekje in de zaal en mag je een cadeautje kiezen.

Den Bommel

Op zaterdag 20 november is de intocht van Sinterklaas in Den Bommel. Verdere details zijn nog niet bekend bij de redactie.

Stellendam

Op zaterdag 27 november om 13.00 uur arriveert Sinterklaas in de Oude Haven in Stellendam. Na een rondgang door het dorp strijken Sint en zijn pieten neer in Verenigingsgebouw Het Haegse Huus.