Bij het inzamelen van de handtekeningen was ook het tv-programma Het Dorp aanwezig (Archieffoto: Kees van Rixoort0.
Bij het inzamelen van de handtekeningen was ook het tv-programma Het Dorp aanwezig (Archieffoto: Kees van Rixoort0.

1.439 handtekeningen tegen verplaatsing van weekmarkt

Algemeen

SOMMELSDIJK - Voorzitter John Ravenshorst van de Dorpsraad Sommelsdijk overhandigde op maandagavond 1 november een petitie met 1439 handtekeningen aan burgemeester Grootenboer en wethouder Both.

“Het was de bedoeling om de huizen van het hele dorp langs te gaan”, aldus de dorpsraad. “Een gigantische opgave, maar dat is helaas niet tijdig gelukt. Er zijn langs de deur 1298 handtekeningen verzameld bij 60 tot 65 procent van de adressen en 141 via de twee weken geleden gestarte online petitie. Gezien ook circa 20 procent van de bewoners niet thuis was, is dit een overweldigend resultaat. Van degenen die thuis waren, steunt 80 tot 85 procent de petitie. Hieruit blijkt dat een heel grote meerderheid van de Sommelsdijkers wil dat de markt in Sommelsdijk blijft.” 

Uit de reacties die de dorpsraad naar eigen zeggen kreeg, “bleek dat men erg teleurgesteld is in het college van B en W en de marktkooplieden. En een deel gaf aan niet meer naar de markt te gaan als deze definitief in Middelharnis blijft. Gevreesd wordt dat zoals na het verplaatsen van de geraniummarkt er alleen maar verliezers zullen zijn. In ieder geval is mede hierdoor het besluit in heroverweging genomen door het college van B en W.”