Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Kaartmiddag

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 8 november a.s. een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 5,00 inclusief koffie of thee.

Bingo

De Plaatselijke Commissie van Stichting ZIJN organiseert voor alle 55- plussers van Achthuizen op woensdag 10 november een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 5,00 per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10.

DEN BOMMEL

Bingo voor 55+

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN Den Bommel nodigt de 55-plussers uit om op donderdag 11 november a.s. mee te doen met een gezellige bingo. De bingo begint om 14.00 uur en kost € 5,00. De bingo wordt gehouden in Bommelstee, Schaapsweg 34. Opgeven kan vóór 4 november bij Carla Gebraad, tel.nr. 06-20 10 40 65.

MIDDELHARNIS

Goederen voor Roemenië

Zaterdag 6 november 2021 is de loods van de Stichting Oost Europa Werkgroep Middelharnis/Sommelsdijk aan de Industrieweg 17 te Middelharnis weer geopend. Tussen 09.30 en 11.30 uur staat men klaar om uw hulpgoederen voor Roemenië in ontvangst te nemen. Wat kunt u bij ons brengen: Goed functionerende koelkasten en ander bruikbaar witgoed; Nette kleding, zowel dames- heren- en kinderkleding.(Geen PMD-zakken); Incontinentiemateriaal of andere hulpmiddelen zoals rollators, rolstoelen e.d.; Huishoudelijke spullen zoals, borden, bestek, kop en schotel, nog goed werkende keukenmachines zoals mixers, magnetrons, koffiezetapparaat e.d.; Pannen; Ook (tuin) gereedschap is welkom, indien elektrisch natuurlijk wel in goede staat en werkend; Eenpersoonsbedden en net schoon beddengoed en 1 persoons matrassen; Breiwol. Ook (Klein) meubilair, kan worden gebracht. “We zijn erg blij als u deze zelf in onze loods kunt afleveren. Voor ander meubilair graag even contact opnemen. Voor alle goederen die we graag ontvangen geldt natuurlijk: in goede, schone, onbeschadigde en nog bruikbare staat! (geen “rommel”)”, aldus de organisatie. Meer info: Bezoek de website : www.oosteuropa-werkgroep.nl. Voor vragen tips of andere zaken kunt U contact opnemen door middel van het e-mailadres: info@oosteuropa-werkgroep.nl.

OOLTGENSPLAAT

Breicafé

Op donderdag 11 november a.s. is er Breicafe van 19.30-22.00 uur in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 2,00 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Poters eten

Op vrijdag 19 november a.s. is er voor de 55-plussers van Ooltgensplaat een gezamenlijke maaltijd. Ook zal er een verloting zijn! (€ 1,00 voor 3 lootjes) Gezellig en lekker poters eten in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat vanaf 17.00 uur. Kosten € 10,00. Voor uw en onze veiligheid vragen wij u de QR code of vaccinatiebewijs met legitimatie mee te nemen voor controle. U kunt zich opgeven voor 12 november as. bij Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

OUDDORP

VVV bij 55+ club

Op woensdag 10 november komt Mirna Bogert van de VVV/Eilandmarketing Goeree Overflakkee een presentatie geven bij de 55+. Aan het eind van de middag hoopt ze nog een kleine quiz te doen. Locatie Dorpstienden. Aanvang 14.00uur. Opgeven is niet nodig.

OUDE-TONGE

Jubileumfeest A.S.V.O.

Vrijdag 26 november houdt de A.S.V.O. haar jubileumfeest, want vijf jaar geleden werd de Algemene Seniorenvereniging Oost Flakkee opgericht. Vanaf 17.00 uur is er een uitgebreid programma opgesteld: 17.30 uur, aanvang warm en koud buffet met 1 drankje. Gevolgd door een dessert. Als afsluiting een kopje koffie of thee. Als om 20.00/20.15 uur de restanten en het bestek zijn opgeruimd kunnen we gaan genieten van een optreden met: Zeeuwse Sien & Monty. De financiële bijdrage is voor leden slechts € 20,00 inclusief het optreden van Zeeuwse Sien & Monty. Aanmelden per e-mail h.zonneveld39@hotmail.com of telefonisch 0187630098 tot uiterlijk maandag 15 november. Betaling voor vrijdag 19 november op bankrekeningnummer NL22RABO0314657959 t.n.v. A.S.V. Oostflakkee. Niet leden kunnen zich aanmelden voor het optreden van Zeeuwse Sien & Monty tot uiterlijk maandag 15 november en betaling van € 15,00 op bovengenoemd bankrekeningnummer voor vrijdag 19 november. “We houden ons nog steeds aan de richtlijnen van het RIVM hoe die op dat moment ook mogen zijn. Nu geldt nog steeds QR-code of negatieve test”.

Breicafé

Woensdagavond 10 november is het breicafé weer geopend. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Het breicafé is geopend van 19.30 uur tot 21.30 uur. Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25 ). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen dan kunt u bellen met Stichting ZIJN (0187) 483366 of e-mailen naar m.kieviet@zijngo.nl.

SOMMELSDIJK

Repair Café

Ook in de herfst repareren de vrijwilligers van het Repair Café gewoon door. Op zaterdag 6 november is er weer Repair Café op de Locatie, Goed voor Goed Kringloopcentrum aan de Gerard Walschapstraat in Sommelsdijk van 10.00 tot 13.00 uur. Aanname reparaties tot ongeveer 12.00 uur. De mensen van het Repair Café raden aan om met het oog op de komende wintermaanden te kijken of verschillende apparaten het nog wel goed doen, zoals het straalkacheltje of doet het koffiezetapparaat het nog wel. Maak gewoon gebruik van de reparateurs. De naaister is deze keer niet aanwezig. Verder worden er geen smartphones, pc’s en groot witgoed gerepareerd. Mocht u op bovengenoemde datum niet in de gelegenheid zijn. Het volgende Repair Café is op 4 december. http://www.repaircafemiddelharnis.nl

Bingo O-G-O

Zaterdag 6 november is er weer bingo van de O-G-O. Om 19.30 uur in het wijkgebouw de Zwaluw Sperwer 55. De zaal is open om 19.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden elf rondes gespeeld voor € 6.50. Daarnaast nog negen gratis prijsjes. En in de pauze is er verkoop van twee extra rondes voor € 1.00 per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

STELLENDAM

Jongerendienst

Zondagavond 14 november vanaf 18:30 uur is er weer een jongerendienst in de Gereformeerde Kerk van Stellendam. Spreker in deze dienst is de eigen predikant, dominee Hoek. De muziek zal worden verzorgd door de praiseband ‘eXalt’ uit Ouddorp. Het thema van de dienst zal zijn ‘Van U is de toekomst’. “We willen stilstaan bij de Hoopvolle toekomst die God ons beloofd. Er gebeuren veel onzekere dingen in deze tijd van Corona en klimaatcrisis. Maar in alles mogen we op Gods genade vertrouwen. Hier hopen we van te horen en met elkaar over te praten”, aldus de initiatiefnemers.