INGEZONDEN: Weinig alternatief

Bedankt redactie van Eilanden-Nieuws voor het kritische artikel over de werkzaamheden aan de rotonde bij het Rondeel in Middelharnis en de overlast die het geeft bij automobilisten en omwonenden. Ik vroeg me eigenlijk af wat er mis was met de oude rotonde. Was die soms door het transport van de windmolenonderdelen voor de Palandtpolder verruïneerd?

Het was zaterdagmiddag 23 oktober echt te gek. De hele Zuidelijke Randweg richting industrieterrein stond vol. Zover als je kon zien. Wij stonden stil ter hoogte van het windmolentje. Zo zagen we dat ons stoplicht maar op rood bleef staan. Het werd niet meer groen! Nadat al drie keer het verkeer van de andere kanten van de rotonde had mogen rijden, gingen de auto’s vanaf onze kant toch maar eens rijden. Noodgedwongen door rood!

Vandaag (dinsdag 26-10) reden we naar Hernesseroord via de Haven, Spuistraat. Tegenwoordig eenrichtingsverkeer. Volgens geruchten zou dat zijn ingesteld, omdat er toentertijd een wethouder woonde die baalde van de verkeersdrukte voor zijn huis. Of was het alleen maar een tijdelijke maatregel die (stilletjes?) permanent is geworden. In elk geval zorgt het voor veel extra kilometers voor mensen die vanaf de Oosthavendijk komen en naar het centrum willen, bewoners Hernesseroord, Havenkade, Nieuw Zeeland enz., maar dat even tussendoor.

Nu ook de Waterweg/Oudelandsedijk van twee kanten is afgesloten voor doorgaand verkeer, zou het een oplossing zijn om, eventueel tijdelijk, de eenrichting van de Spuistraat op te heffen. Uiteraard niet voor vrachtverkeer, dit om de mooie haven te beschermen. Nu zagen enkele automobilisten geen andere mogelijkheid dan tegen de richting in te rijden langs de haven. Het voelde alsof ze geen kant op konden! De enige andere optie was omkeren via de Oosthavendijk en dan dwars door Hernesseroord gaan, via Edison of als je helemaal niet thuis bent in dit gedeelte van Middelharnis, via de Oostplaatseweg. Dan kon je aansluiten aan de file die er eind van de middag stond. We hadden niet het gevoel dat er over (gevolgen van) deze werkzaamheden nagedacht was.

Maria Evers
Nieuwe-Tonge