Afbeelding

De Jonge Spartaan strijdend ten onder (DJS – VVOR 0-1)

MIDDELHARNIS - Na vier overwinningen eerder in oktober stond voor De Jonge Spartaan op de vijfde zaterdag van oktober de thuiswedstrijd tegen Voetbalvereniging Oost Rotterdam op het programma.

De gasten stonden met acht punten uit vijf wedstrijden op de 5e plaats en de thuisclub bekleedde de tweede positie op de ranglijst. Bij de Jonge Spartaan ontbraken deze middag keeper Johan Kroon, aanvoerder Gerben Prins en de voorhoedespelers Boy Hoogmoed en Michael Sloof door blessures.

Halverwege de eerste helft soleerde Pim Grootenboer over rechts en trok het strafschopgebied in. Hij legde de bal af op een medespeler, terwijl de mogelijkheid om zelf te schieten aanwezig was. Helaas leverde deze mooie aanval niets op. De jonge Spartaan had in deze fase het betere van het spel. Zo was er in de 36e minuut een bekeken bal van Wiljan Driece, waarna Gerben van der Weele opstoomde richting het doel van Danny Slegtenhorst. Deze voorkwam met zijn voet dat de thuisclub op een op dat moment verdiende voorsprong kwam.

Helaas blesseerde sterkhouder Gerben van der Weele zich tijdens deze actie en hij moest zich in de 42e minuut met een enkelblessure noodgedwongen laten vervangen door zijn broer, Sietse van der Weele. In de vanwege diverse blessures toegekende extra tijd counterde VVOR zich een weg door de Spartaanse defensie. Een te laat ingezette sliding en een uitglijdende verdediger stelde spits Kelvin de Jong in staat de 0-1 koeltjes op het scorebord te zetten.

In de spannende slotfase probeerde De Jonge Spartaan van alles. VVOR zakte ver in en rekte veel tijd om de drie punten in de spelersbus mee naar Rotterdam te kunnen nemen. Keeper Danny Slegtenhorst keerde een inzet van Pim Grootenboer. Een door Sietse van der Weele geblokte bal verdween net naast de Rotterdamse paal en Norman Leune schoot nog in het zijnet. Door de zeer aanvallende speelstijl van De Jonge Spartaan kon Devante Sno in de 95e minuut alleen op Ferry de Koning af. Deze kwam te laat, raakte zijn tegenstander ver buiten het strafschopgebied en ontving een rode kaart voor deze actie. De 37e jarige keeper Rick Postma verscheen binnen de lijnen en zag dat de toegekende vrije trap door Kelvin de Jong via de lat over het doel verdween.