Afbeelding
Foto: Ellen van den Doel

Turn2Move geniet weer van de Springdagen

SOMMELSDIJK - In de herfstvakantie werden de Springdagen georganiseerd in de Staver in Sommelsdijk. Turnclub Turn2Move heeft hier aan mee gedaan.

Via de club konden zowel leden als niet-leden mee doen met dit sportieve evenement. Turn2Move deed op twee verschillende dagen mee, zo konden er extra veel kinderen mee doen. Want dat de kinderen zin hadden in wat leuks was wel duidelijk. Er moest zelfs een wachtlijst worden aangelegd.

Bij binnenkomst werden de kinderen opgevangen door de jufs van Turn2Move en ingedeeld in groepen. Ieder groepje startte onder begeleiding bij een onderdeel. Zo begon de ene groep met klimmen en de andere groep met springen. Uiteindelijk kwam ieder groepje langs ieder onderdeel. De onderdelen die aan bod kwamen waren: springen, klimmen, tokkelen, handboogschieten, bowlen, zwemmen en natuurlijk: eten.

Bij ieder onderdeel hoorden we “gaaf”, “wow” en “mag ik nog een keer?”. Sommige kinderen hadden al vaker mee gedaan met de Springdagen en wisten wat ze konden verwachten. Maar voor veel kinderen was het de eerste keer. Dus soms best spannend, maar eenmaal binnen was dit snel over en maakte dit plaats voor veel plezier. Voor de leden waren de springtoestellen bekend. Maar zo veel tegelijk hadden ze ook nog niet vaak gezien.

Na afloop gingen de kinderen moe maar voldaan naar huis. Ze kunnen niet wachten op de volgende keer! ”Gelukkig valt er tijdens de turnlessen bij Turn2Move ook genoeg te springen, want iedere les komen er minimaal één of twee springtoestellen aan bod, zoals de grote trampoline of de airtrack. Is jouw kind nieuwsgierig naar de turnlessen? Ze kunnen gratis een proefles mee doen”, aldus de mensen van Turn2Move. Aanmelden kan vrijblijvend via www.turn2move.nl.