Afbeelding

Sprong Installatietechniek loopt voorop met ‘duurzaam’

Van een kraanleertje tot warmtepompen en zonnepanelen, van verwarming tot airco en van sanitair tot een loodgietersklus – bij Sprong Installatietechniek kun je voor ‘alles’ op het gebied van installatiewerk terecht.

Sprong Installatietechniek bestaat al sinds 1936. Het is een begrip, een algemeen bekende naam op Goeree-Overflakkee en ook wel daarbuiten. Daarom liet Sebastiaan van der Niet de naam intact toen hij in 2008 eigenaar werd van het bedrijf. Sinds 2004 was hij al mede-eigenaar.

Duurzame systemen

Het bedrijf in Oude-Tonge timmert al jaren aan de weg met duurzame energiesystemen. “We gaan graag met onze tijd mee”, zegt Van der Niet. “Sinds 2005 installeren we al warmtepompen en een jaar later begonnen we ook met zonnepanelen. Er is een groeiende vraag naar duurzame systemen. En dat is te begrijpen als je naar de huidige energieprijzen kijkt. We zien de vraag naar elektrische radiatoren trouwens ook stijgen.”

Personeel gezocht

Sebastiaan van der Niet zegt dat Sprong Installatietechniek veel aankan, mede door de vertrouwde samenwerking met een aantal partnerbedrijven. “Wel zouden we nog wat extra personeel kunnen gebruiken.” Momenteel bestaat het team van Sprong Installatietechniek uit vier mensen.
Het bedrijf onderscheidt zich niet alleen door goed aan te voelen hoe de vraag naar duurzaamheid eruitziet en verandert, maar ook door producten met een hoge kwaliteit te leveren.
“We werken bijvoorbeeld met zonnepanelen van Duits fabricaat. Die zijn zeer betrouwbaar en door de fabrikant voorzien van een lange garantie. We hebben voor de zonnepanelen een handig digitaal offertesysteem”, aldus Van der Niet. “Verder onderscheiden we ons door onze flexibiliteit en dus doordat je voor ‘alles’ bij ons terecht kunt.”