Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Kaartmiddag

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 1 november een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 5,00 inclusief koffie of thee. 

DIRKSLAND

Geldbingo

Op donderdag 28 oktober is er weer een ‘super gezellige bingo met klinkende geldprijzen’ in de Victoriahal. Er is natuurlijk ook een mooie hoofdprijs en extra geldprijzen. Verder is er als extra een lootje waar u een gratis bingokaartje mee kan winnen. De deur aan de Phlipshoofjesweg 5a is open vanaf 18.45 uur. Aanvang bingo: 19.30 uur.

GOEDEREEDE

Vereniging Vrouwen Rondom Goeree

De VVRG is weer begonnen met het verzorgen van de bekende en gezellige maandelijkse avonden voor haar leden en diegene die interesse heeft om deze avonden bij te wonen. Voor 9 november a.s. nodigen zij u uit voor een interactieve avond verzorgd door Saskia Hameeteman-Blaker uit Ouddorp. Zij is een Nederlandse auteur van diverse zelfhulp boeken. Met haar werk reikt zij handvatten aan, om mensen te helpen omgaan met diverse uitdagingen die het leven biedt. Tools 4 your Life!” Het betreft een programma waarin Saskia u meeneemt door de vele vaak ook verassende onderwerpen van het leven. Daarbij kunt u denken aan o.a. : vertrouwen in de mensen of in jezelf, kalmte, gezondheid, vrienden. Saskia brengt haar boeken mee. Deze zijn als pakket van 5 te koop maar ook los te verkrijgen. Graag zien wij u DINSDAG 9 NOVEMBER - Aanvang 20.00 uur in SRGO ‘Oostdam’ te Goedereede. Niet leden zijn ook van harte welkom, zij betalen €5,- p.p. Er is géén coronacheck aan de deur. Dit is zo besloten door de besturen van SRGO en de Gemeente. Voor meer informatie over deze avond of verdere avonden van de VVRG graag bellen met Marloes Struijk 0187-494256 [na19uur]

HERKINGEN

Scharrelloodsje

Zaterdagochtend 30 oktober is het Scharrelloodsje open. Er zijn heel veel, zo goed als nieuwe, boeken binnengekomen.  Dus wie wil kan gezellig even snuffelen tussen de boeken, legpuzzels en zelfgemaakte cadeautjes. De opbrengst van het Scharrelloodsje komt geheel ten goede van de Hervormde Kerk in Herkingen.

't Koffiepraetje

Dorpsraad Herkingen en Stichting Zijn organiseert voor alle inwoners van Herkingen 't Koffiepraetje (gewoon gezellig samen zijn) en wel op dinsdagmorgen 9 november van 10.00 tot 11.30 uur. Toegang is gratis en de koffie/thee staat klaar in Verenigingsgebouw 'Ons Huis'.

MELISSANT

Klaverjassen

Woensdag 27 oktober is er weer klaverjassen in de horeca van de golfbaan. Inschrijven: 13.00 uur, start 13.30 uur. Inschrijfgeld: € 3,-. Inschrijven per telefoon kan ook via: 0187-605060 of 06-55734858.

Nieuwe kleding verkoop

Op vrijdag 5 november aanstaande zal er in de grote zaal van de Melishof een kledingverkoop gehouden worden. Het betreft nieuwe kleding. Kleding die zo van de fabrikant naar de klant gaat. Dat betekent topkwaliteit voor een aantrekkelijke prijs. Er zal zowel een kledingcollectie voor dames zijn, jong en oud, van het merk Real Choice als voor kinderen. Voor kinderen betreft het kleding van het merk Petja. De verkoop begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Er zal ook gelegenheid zijn om de kleding te passen. Ook wordt de mogelijkheid geboden om een kopje koffie te drinken. U bent op 5 november van harte welkom vanaf 10.00 uur in de Melishof, Binnenweg 59.

MIDDELHARNIS

Alzheimer trefpunt

Het Alzheimer trefpunt is de vertrouwde ontmoetingsplek voor mensen die met dementie te maken hebben. Op de eerste woensdag van de maand. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma duurt van 19.30 tot circa 21.00 uur. De bijeenkomst wordt gehouden in het wijkcentrum, Doetinchemsestraat 27. Het thema op woensdag 3 november is ‘Een mantelzorger vertelt…’. De aanwezigen kunnen dan naar een persoonlijk verhaal luisteren, waarin liefdevolle aandacht en zorgelijke momenten voor de naaste genoemd worden. Na de pauze wil men ook met elkaar ook de eigen ervaringen bespreekbaar maken. Inloop vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur en sluit rond 21.00 uur. De toegang is gratis en de thee/koffie ook. Zowel nieuwkomers als oud-bekenden zijn van harte welkom. Covid beleid: Iedere bezoeker heeft zijn of haar eigen verantwoordelijkheid om bij gezondheidsklachten thuis te blijven. Informatie vindt u ook op de website van Alzheimer Nederland: secretariaat Alzheimer afdeling Goeree-Overflakkee: alzgo38@gmail.com

EHBO 

Afgelopen zaterdag was het zo ver… de laatste herhalingsdag van EHBO-vereniging Middelharnis-Sommelsdijk was een feit. Voor het laatst kwamen de vrijwillige EHBO’ers bij elkaar om de competenties van het Oranje Kruis te herhalen, zich opnieuw te bekwamen in verbandleer, reanimatie, enz. Tijdens deze herhalingsdag waren er maar liefst 6 jubilarissen met een ‘diensttijd’ van 25 jaar én 1 lid met een 40-jarig jubileum. De bijbehorende speldjes werden feestelijk overhandigd door scheidend instructeur Eef Snaayer.

Appelflappenactie

Vrijdag 29 en zaterdag 30 oktober wordt er een appelflappenactie gehouden bij de ingang van de PLUS winkel in Middelharnis. De verkoop van appelflappen wordt georganiseerd door de Werkgroep Oost-Europa. Vaste klanten van de PLUS die hun boodschappen altijd thuis laten bezorgen, kunnen voor vrijdag en zaterdag ook appelflappen bestellen. Zij worden dan gelijk met de boodschappen thuisbezorgd.

OUDDORP

Nieuwjaarsduik zoekt vrijwilligers

Stichting Nieuwjaarsduik Ouddorp vormt de organisatie achter de welbekende Nieuwjaarsduik van Ouddorp. Na een jaar zonder Nieuwjaarsduik is de verwachting voor 1 januari 2022 groot en is de organisatie op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zowel in de voorbereiding hulp bieden met meedenken en het onderhouden van de materialen, als ook bij werkzaamheden tijdens het evenement. Voor aanbieden van hulp of meer informatie stuur een mail naar info@nieuwjaarsduikouddorp.nl

OUDE-TONGE

Bingo bij de ASVO

De Algemene Senioren Vereniging Oostflakkee organiseert op vrijdag 5 november weer een bingoavond in de Grutterswei. Adres: Willemstraat 14. Aanvang 19.30 uur. De grote zaal is vanaf 19.00 uur op. Alles met inachtneming van de nog geldende RIVM-regels. Dit betekent dus QR-code of een geldig vaccinatiebewijs met geldige legitimatie meebrengen. Het wordt een zogenaamde grote bingo. Dit houdt in 10 rondes plus een superronde. Uw financiële bijdrage, 10 euro per boekje inclusief de superronde en 1x koffie voor aanvang van de bingo. Een eventueel tweede boekje kost 5 euro. Een eventueel derde boekje eveneens 5 euro. Aanmelden per e-mail h.zonneveld39@hotmail.com of telefonisch op donderdagavond 28 oktober tussen 19.00 en 21.00 uur. Telefoon 0187-630098. Het is zowel voor leden als niet-leden. Dus iedereen is welkom mits de regels in acht genomen worden.

Meer bewegen op muziek

Bewegen is belangrijk, zeker als je ouder wordt. Het houdt u langer fit en zelfredzaam. Botten en spieren worden sterker, de coördinatie verbetert en het bewegen heeft een gunstige invloed op diverse aandoeningen. Maar het is vooral ook leuk en gezellig, zeker als je het in groepsverband doet is het ook een laagdrempelige manier om in contact te komen met anderen. De lessen worden gegeven door Catharina de Wit en de kosten zijn € 12,00 per maand. Meer bewegen op muziek wordt iedere dinsdagmorgen van 9.45 tot 10.30 uur gegeven op verschillende soorten muziek met danspasjes die makkelijk aan te leren zijn. Gym is iedere donderdagmiddag van 15.45 tot 16.30 uur. U bent van harte welkom voor een proefles in het Infocentrum, Bernhardstraat 27. U kunt bellen of mailen naar Stichting ZIJN, het Wijkcentrum: tel. 483366 (keuze 6) of e-mail m.kieviet@zijngo.nl

STAD AAN 'T HARINGVLIET

Gym voor 55+

Bewegen is belangrijk, zeker als je ouder wordt. Het houdt u langer fit en zelfredzaam. Botten en spieren worden sterker, de coördinatie verbetert en het bewegen heeft een gunstige invloed op diverse aandoeningen. Maar het is vooral ook leuk en gezellig, zeker als je het in groepsverband doet is het ook een laagdrempelige manier om in contact te komen met anderen. De gymles wordt gegeven door Catharina de Wit en is iedere maandag van 10.30 tot 11.15 uur. De kosten zijn € 12,00 per maand. Een ieder is welkom voor een proefles in het Trefpunt, Oranjelaan 14. Voor informatie kunt u bellen of mailen: tel. 483366 (keuze 6) e-mail m.kieviet@zijngo.nl