In Den Bommel kwamen de jongeren zelfs met fiets en al de bus in.
In Den Bommel kwamen de jongeren zelfs met fiets en al de bus in.

Mobiele ontmoetingsplek voor jongeren van start

Algemeen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Sinds vorige week kan hij regelmatig in de dorpen worden gesignaleerd: de grote, oranje bus van Youth for Christ Goeree-Overflakkee. Met zijn kleurrijke graffiti en typische Flakkeese uitspraken op de ramen is hij met recht een opvallende verschijning te noemen. Deze mobiele ontmoetingsplek voor jongeren van 12+ is een locatie om te chillen, te gamen of om even op te warmen bij de vuurkorf.

Door Klazina de Bakker

“We staan nu elke week een avond in Dirksland en een avond in Stellendam”, vertelt Ariëtte Hage, jongerenwerker bij YFC Goeree-Overflakkee. “Maar het is natuurlijk de bedoeling om alle dorpen op het eiland te bereiken. We werken daarom met vrijwilligers uit de dorpen zelf, die de jongeren al kennen. Zo is de bus een laagdrempelige plek waar jongeren van 12+ lekker kunnen chillen, een spelletje doen of gewoon even kletsen.” De bus is onder andere voorzien van een keukenblokje, een spelcomputer en een aparte ruimte om rustig te kunnen praten.

Hoewel de laatste puntjes nog op de i moeten worden gezet, is de bus klaar om de dorpen in te gaan. “Dankzij de vele sponsoren en vrijwilligers konden we van start gaan”, zegt Ariëtte Hage. “Zo stonden we vorige week, in samenwerking met andere partners, in verschillende dorpen op Oostflakkee voor een outdoorprogramma met een finale op de Bûûtenplaets.” De officiële, feestelijke ingebruikname van de mobiele ontmoetingsplek zal plaatsvinden op zaterdag 27 november. Later volgt hierover meer informatie.

De bus van Youth for Christ Goeree-Overflakkee staat iedere dinsdagavond bij sportcomplex De Gooye in Dirksland en iedere donderdagavond bij de ijsbaan in Stellendam. De tijden zijn gelijk: van 19.30 tot 21.30 uur. Meer informatie is te vinden op www.goeree-overflakkee.yfc.nl.