Afbeelding
Foto:

Zendelinge Carina Saarloos overleden

STAD AAN ’T HARINGVLIET - Vrijdagochtend 15 oktober overleed Carina Saarloos. Zij was zendelinge in Mali en afkomstig uit Stad aan 't Haringvliet.

Carina Saarloos overleed vrijdagochtend als gevolg van een val tijdens een wandeling met een aantal collega’s. Zij werkte sinds 1997 voor CAMA Zending in West Afrika. Eerst in Ivoorkust en nu al weer geruime tijd in de hoofdstad van Mali: Bamako. Ze werkte op verschillende plaatsen in deze miljoenenstad. Zo was ze directrice van Go Global, een Engelse school en bood ze hulp in een vluchtelingenkamp en ze werkte ook in verschillende gevangenissen.
Afgelopen zondag is ze in haar thuisgemeente, Christengemeente De Rots, herdacht. De begrafenis zal op een later moment plaatsvinden.

“Carina was voor veel mensen een voorbeeld van dienstbaar zijn aan God, trouw en had een mentaliteit van niet opgeven. Carina was een duizendpoot. Ze was de directrice van het Engelse centrum Go Global Mali, ze gaf les, deed Bijbelstudie met verschillende groepen studenten en ging met enige regelmaat voor in kerken. Carina zal ontzettend gemist worden door de vele mensen voor wie ze zoveel betekende. Haar glimlach en haar stem stralen nu voor de Heer zoals nooit tevoren”, zo omschrijft CAMA Zending Nederland haar gedrevenheid.

Carina mocht 56 jaar worden. Zij laat een moeder, broer en zus achter. Daarnaast ook velen die bij haar werk betrokken waren. Afgelopen zomer was ze nog een aantal maanden op het eiland voor een verlofperiode.