Afbeelding

Slagerij Bouter draagt stokje over aan Tako en Carola Post

OUDE-TONGE – Na 34 jaar verdwijnt de naam Keurslagerij C. Bouter uit Oude-Tonge. Gelukkig kunnen de inwoners van het dorp en omstreken ook in de toekomst nog steeds in het dorp terecht voor een goed stukje vlees. Vanaf 1 november prijkt de naam 'Slagerij Gelderblom Tako en Carola Post' op de gevel. Dit echtpaar neemt vanaf die datum het stokje van de familie Bouter over. “De prachtige winkel, het personeel en de kwaliteit van de producten blijven hetzelfde”, garanderen ze. “De gevel en het interieur worden wel wat gerestyled om er onze eigen identiteit aan te geven. Daarom is de winkel op 1, 2 en 3 november even dicht. Vanaf 4 november heten wij iedereen van harte welkom.”

Tekst en foto: Mirjam Terhoeve

Kees en Carin Bouter zijn blij dat deze enthousiaste mensen de winkel willen voortzetten. “Eigenlijk wilden we pas over drie jaar stoppen”, vertelt Kees Bouter. “Maar enige tijd geleden vertelde een grossier dat de slagersketen Gelderblom de winkel wel wilde overnemen en dat er zelfs een stel was, die de zaak wilde gaan runnen met ons eigen personeel. Tja, dat was een voorstel dat we niet konden weerstaan. Een mooie oplossing omdat we geen opvolgers hebben, maar vooral ook voor onze vele trouwe klanten die nu verzekerd blijven van een goede ambachtelijke slagerij in Oude-Tonge. We gaan het uiteraard wel enorm missen, de contacten, de klanten en zeker ook het personeel. Maar liefst 34 jaar hebben we de slagerij gehad. Eerst in de Nieuwstraat en sinds 1995 hier aan het Dabbeplein. Een prachtige locatie, zo samen met de bakker ernaast. We hebben heel wat meegemaakt. Zo kregen we te maken met een inbraak, een overval en een auto, die de winkelpui in reed, maar het was vooral een hele mooie tijd.” “De mooie momenten zijn ver in het voordeel”, beaamt Carin Bouter. “We kijken met veel plezier terug en zullen zeker nog regelmatig als klant in de winkel komen. We gaan nu genieten van onze vrije tijd en van de kleinkinderen, maar willen iedereen heel hartelijk danken voor al het vertrouwen in de afgelopen jaren.”

Tako en Carola Post hebben er heel veel zin in. Ze zijn al jarenlang actief binnen de slagerswereld. Tako werkte bij verschillende slagerijen en Carola verzorgt culinaire lessen op de slagersvakopleiding. Ze kennen dus beiden de kneepjes van het vak. Een eigen slagerij was dan ook altijd een grote wens en die komt nu uit. “Via de formule Slagerij Gelderblom hoorden we over de slagerij in Oude-Tonge, niet ver van onze woonplaats in de Hoeksche Waard”, legt Tako uit. “Gelderblom is een groep samenwerkende slagers die streven naar goede ambachtelijke kwaliteit. De inkoop en de ambachtelijke worstmakerij zijn centraal geregeld, maar de franchisenemers krijgen alle ruimte om zich binnen de formule te onderscheiden als slager en vakman. En dat is precies wat wij zochten.”

Bij Tako en Carola kunnen de klanten als vanouds terecht voor een goed stukje vlees. “Naast het vertrouwde assortiment komt er een ruimere keuze in gezonde en lekkere kant-en-klaarmaaltijden”, laat Carola weten. “Daarnaast is er meer aandacht voor BBQ-vlees, één van Tako’s specialiteiten. Buiten koken is enorm populair tegenwoordig, ook in de winter. Bij ons kunnen de liefhebbers dan ook terecht voor bijvoorbeeld het Black Angus rundvlees, de Rib-eye en de Picanha, een groot stuk vlees wat na bereiding in fijne plakjes kan worden gesneden. Tako kan de klanten van goed advies voorzien en wellicht, dat we in de toekomst ook nog eens workshops gaan geven. Voorlopig gaat de focus eerst even op de slagerij en straks op de kerst. Een tijd voor mooie en lekkere producten.”

Net zoals de familie Bouter zullen ook de nieuwe eigenaren werken met week- en dagaanbiedingen. Houd hiervoor de brievenbus en de mediaberichten in de gaten. Verder wordt het ook mogelijk om te sparen voor gratis producten en zijn er cadeaubonnen beschikbaar. Mensen die nog een cadeaubon hebben van slagerij Bouter, wordt aangeraden deze voor 31 oktober te besteden. Na deze datum kan dat alleen nog bij een Keurslager elders.