Film kijken en kerststukje maken in de 'Huiskamer'

DIRKSLAND - In juli 2021 zijn Thea Maes en Mimi van Loon uit Dirksland een inloopmiddag gestart in de 'Huiskamer' in de SVIK. Het doel is om mensen bij elkaar te brengen voor een stukje gezelligheid, nieuwe mensen te leren kennen en om samen deel te nemen aan activiteiten.

Thea en Mimi deden een oproep om eens langs te komen voor een kop koffie of thee om kennis te maken. Inmiddels is er een kleine vaste kern die de Huiskamer iedere dinsdag weet te vinden: er wordt bijgekletst, gesjoeld en spelletjes gedaan. 

Er staan een aantal nieuwe activiteiten op de agenda. Op 26 oktober wordt de film 'De tulpen van kwekerij van Prooijen' getoond (duur ongeveer 30 minuten). Jan Hoek heeft deze film met veel zorg en oog voor detail gemaakt. En hij heeft nog meer films in zijn archief. Op 14 december is een workshop 'kerststukje maken' gepland van 13.30 tot 16.00 uur. De workshop wordt gegeven door Danielle Huizer. Het gaat om een rond tafelstuk (krans) op een neutraal grijs onderbord met een kaars in het midden. De definitieve samenstelling is afhankelijk van de verkrijgbare materialen op dat moment. U kunt zich opgeven voor deze workshop door vóór 7 december aanstaande een mail te sturen aan mimivanloon@me.com. Geef in verband met de inkoop van materialen aan of je een rood of grijsblauw kerststuk wil maken. De kosten van de workshop zijn 25 euro. U hoeft voor de workshop alleen een snoeischaar mee te nemen. "Iedereen is van harte welkom om er samen een gezellige middag van te maken", besluiten de dames. De inloopmiddag is iedere dinsdag van 13.30 tot 16.00 uur in de 'Huiskamer' van de SVIK.