Afbeelding

Christiaan van Beusichem tweede in Kustmarathon na zinderend slot

GOEREE-OVERFLAKKEE - Na een jaar waarin het evenement niet door kon gaan was het zaterdag 2 oktober weer feest in Zeeland: de Kustmarathon werd gelopen. Zonder beperkingen, een ouderwets mooie editie. Het vele publiek was getuige van een heroïsch gevecht tussen Christiaan van Beusichem en Tim Pleijte die tot het uiterste moest gaan om zijn titel te prolongeren.

Al in de eerste kilometers ontstond een kopgroep van twaalf met daarbij alle Zeeuwse toplopers én Van Beusichem die zeer soepel volgde. "Door de tegenwind ging niemand echt vol tempo lopen, het werd een puur tactische race." Na 37 km was het dan toch Pleijte die een felle versnelling inzette en alleen Van Beusichem kon bijblijven. Met nog 300 meter te gaan plaatste Pleijte een versnelling in de smalle afdaling naar de Langstraat. Van Beusichem moest een gaatje laten en zo was het Pleijte die voor de derde keer de Kustmarathon op zijn naam schreef, zijn winnende tijd was 2.44:58, van Beusichem volgde op 6 seconden. "Het was prachtig om zo te kunnen strijden vandaag, ik zat na 15 km al een beetje tegen kramp aan waardoor ik niet eerder een aanval durfde te plaatsen, Pleijte was de beste vandaag." Erwin Adan completeerde het podium met 2.47:26.

Eric Wolfert maakte het Flakkeese succes compleet door heel knap als tiende te finishen na 2.52:38. "Dit is fantastisch, alles klopte vandaag, zelfs het slechte weer maakte niet uit, hier ga ik heel lang van genieten." Freek Goedhart kwam na 3.28:16 als 111e over de streep, hij had lang samen met André Melissant gelopen, deze brok ervaring finishte na 3.29:37 als 125ste. Jaap van der Bok finishte na 4.03:46 en daarmee behoort hij nog altijd tot een selecte groep die alle 18 edities heeft uitgelopen. Bram Verwijs finishte na 4.08:15 en Jeroen Stoop deed dat na 4.14:56 en vooral zijn slot was erg sterk. Johan Looij liep tot 30 km op een mooi schema maar kreeg daarna last van kramp waardoor het tempo wat omlaag moest, ondanks dat finishte hij keurig na 4.49:23.