Afbeelding

Oude koorfoto Excelsior Dirksland na 100 jaar terug

MIDDELHARNIS - Vorige week maandag 4 oktober kreeg de secretaris van het gemengd koor Excelsior een mail van iemand uit Boekelo (gem. Enschede). Hij had via Marktplaats oude treinstellen gekocht en bij het uitpakken van die zending zat onderin de doos een oude foto van Excelsior. De foto is gemaakt door S. van der Plaat uit Middelharnis. De foto is waarschijnlijk van rond 1920 en er staat op: 'Ter herinnering aan het afscheid van onzen Directeur'. Maar wie deze leden zijn is onduidelijk en onbekend. Waarschijnlijk betreft het het afscheid van de eerste directeur / dirigent van Excelsior: meester Kaat.

Maar toch heel bijzonder dat deze mooie foto weer terug komt bij het secretariaat na ruim 100 jaar. Excelsior is opgericht in 1909. En deze foto is ook niet bekend in de boekjes van de historie van Dirksland. Hij gaat nu bewaard worden bij de oprichtingsfoto die ook van Van der Plaat is.

Wilt u als supporter Excelsior steunen? Stem dan op Excelsior voor de RABO Club Support Aktie. De Rabobank steunt hiermee verenigingen op het eiland en de Hoeksche Waard.