Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Bingo

De Plaatselijke Commissie van Stichting ZIJN organiseert voor alle 55- plussers van Achthuizen op woensdag 13 oktober een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 5,00 per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen.

DEN BOMMEL

Zingen in een shantykoor?

Het shanty St.Adolfskoor in Den Bommel begint a.s. woensdagavond 6 oktober om half acht weer met zingen in de Bommelstee in Den Bommel. Na een lange periode dat men door corona niet mocht zingen en optreden, verheugen de leden zich er op ze weer mogen gaan zingen van de “ons bekende zeemansliederen”. Er wordt één keer in de twee weken gerepeteerd op woensdagavond en men begint met zingen om 19.30 uur  en inloop om 19.00 uur. “Heeft u interesse om bij ons te komen zingen? Kom eens vrijblijvend langs u bent van harte welkom en de koffie staat klaar”, aldus het koorbestuur. Voor eventuele informatie tel. 06-20791799.

DEN BOMMEL

Bingo 55+

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN Den Bommel nodigt de 55-plussers uit om op donderdag 14 oktober a.s. mee te doen met een gezellige bingo. De bingo begint om 14.00 uur en kost € 5,00. De bingo wordt gehouden in Bommelstee, Schaapsweg 34 in Den Bommel. Opgeven kan vóór 7 oktober bij Carla Gebraad, tel.nr. 06-20 10 40 65.

DIRKSLAND

Kabouterspoor

Heeft u vorig jaar ook zo genoten van de verschillende kabouterbossen? De jeugdafdeling van de SVIK ook. Daarom organiseert men samen met de inwoners en lokale ondernemers van Dirksland gedurende de herfstvakantie een kabouterspoor door het gehele dorp. Met behulp van een route kunnen gezinnen en/of kinderen op zoek gaan naar kabouterdorpjes. Om dit te kunnen organiseren vraagt men de inwoners en ondernemers van Dirksland om kleine kaboutertafereeltjes in de tuin of voor het raam te creëren, zodat de kinderen in de herfstvakantie in Dirksland kunnen genieten van een kabouterspoor. Vindt u dit een leuk idee? Opgeven van een adres kan tot en met 15 oktober, via jeugdwerk@svik.nl en kijk op de Facebookpagina van jeugdactiviteiten SVIK voor leuke ideeën en/of inspiratie. Op een later moment zal men de adressen samenvoegen in een route en deze vrijgeven voor de kinderen.

MIDDELHARNIS

Sportvereniging Hartpatiënten

De Sportvereniging Hartpatiënten is speciaal bedoeld voor hartpatiënten en ook voor een bredere groep van allerlei ziektebeelden. Ook voor de 50 plussers een kans om de spieren even te gebruiken. De lessen worden gegeven door een deskundige lerares. Deze bestaan uit half uur conditie training en een half uur volleybal en badminton. Er is altijd medische begeleiding aanwezig. Iedere maandag- en donderdagavond van 18.30 uur – 19.30 uur in de Staver te Middelharnis. Twee lessen ter kennismaking gratis. U kunt informatie krijgen en zich opgeven bij Rita van den Nieuwendijk, tel. 0187-484108.

Kledingverkoop Exoduskerk

Op zaterdag 9 oktober willen de vrijwilligers van de Exoduskerk opnieuw een kledingverkoop rond de zwarte schuur aan de Oostelijke Achterweg 74, nabij de Mientjeshof organiseren. Een gevarieerd aanbod van dames-, heren- en kinderkleding. Ook in grote maten is er een mooie collectie. Volop keus dus voor kleine prijzen. Ook voor accessoires zoals schoenen, tassen, hoeden en sjaals kunt u bij ons terecht. De opbrengst is bestemd voor diverse activiteiten van de Exoduskerk. U bent van harte welkom van 9.00 tot 15.00 uur.

NIEUWE-TONGE

Korte cursus evangelisatie

In Nieuwe-Tonge wordt “een zeer waardevolle” cursus evangelisatie gegeven. De cursus bestaat uit vijf lesavonden met veel aandacht voor de praktijk. De avonden zijn op donderdagavond 14 oktober, 28 oktober, 11 november, 25 november en 9 december. Tijd:  Inloop vanaf 19.30 uur, we starten om 19.45 uur en ronden af om 21.45 uur. Locatie: Hersteld Hervormde Gemeente Nieuwe-Tonge. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden kan via commissieZENT@gmail.com. Er is een infofilmpje te zien via www.hhgnieuwetonge.nl/zendings--en-evangelisatiecommissie

Zingen in Ons Dorpshuis

Gemengde Zangvereniging Apollo is begonnen met zingen. Onder leiding van dirigent Jose van Putten repeteert het koor op woensdagmiddag in de grote zaal van Ons Dorpshuis aan het Korteweegje 14, van 13.00 tot 15.00 uur. Het was heel fijn om elkaar weer te zien en weer samen te zingen. Na anderhalf jaar moesten de keeltjes node gesmeerd worden. Het repertoire is enorm. Van Beatles tot Bach gemakshalve gezegd. En natuurlijke ook prachtige songs uit bekende musicals. Nieuwe leden zijn van harte welkom en ook mannen worden van harte uitgenodigd eens te komen luisteren. Voor meer informatie zie onze Facebookpagina of bel met secretaris R. Timmer tel: 651244.

OOLTGENSPLAAT

SGP-tijdrede

Op uitnodiging van de SGP-afdeling Oostflakkee zal ds. P.C. Vlot op woensdag 6 oktober een tijdrede uitspreken. Iedereen is van harte welkom in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente te Ooltgensplaat (Van Weelstraat 1). Aanvang is 19.30 uur. De dienst is een zogenaamde tijdrede waarin de huidige maatschappelijke omstandigheden vergeleken worden aan de hand van een gedeelte uit Gods Woord. Iedereen, jong en oud is van harte uitgenodigd om deze dienst bij te wonen. Meeluisteren kan ook via de website van de kerk: www.gergemooltgensplaat.nl.

Nieuwe leden koersbalclub

Nieuwe leden koersbalclub zijn in Ooltgensplaat van harte welkom. Koersbal is een spel dat het gehele seizoen gespeeld kan worden en het is een goede manier om in beweging te blijven. Koersbal wordt binnen gespeeld. Koersbal is een gezelschapsspel; koersbal lijkt op jeu de boules; het zwaartepunt van de bal ligt naast het midden zodat de bal bij het afnemen van de snelheid een bocht maakt; het is de bedoeling dat de bal zo dicht mogelijk bij het witte balletje komt te liggen. In Ooltgensplaat wordt er koersbal gespeeld op donderdagmiddag van 14.00 uur - 16.00 uur in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12 in Ooltgensplaat. Er is plaats voor nieuwe leden. Als u informatie wilt of u aanmelden kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN, Marion Kieviet, e-mail m.kieviet@zijngo.nl of telefoonnummer (0187) 48 33 66, toets 6.

OUDE-TONGE

Bingo Zonnebloem

De Zonnebloem Goeree-Overflakkee organiseert op woensdag 20 oktober weer een gezellige bingo. Er worden vijf rondjes gespeeld met mooie prijzen. U ontvangt ook nog een gratis lot voor de verloting. De locatie is Stichting ZIJN aan de Bernhardstraat 27. De inloop is vanaf 13.30 en er wordt gestart om 14.00. De kosten voor deelname zijn € 5,00. Dit is inclusief koffie/thee en cake bij ontvangst en tijdens de pauze een hapje en een drankje. “We verwelkomen u graag tijdens deze gezellige middag. Wij houden ons aan de geldende corona maatregelen”, aldus de organisatoren.

Breicafé

Woensdagavond 13 oktober is het breicafé weer geopend. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Het breicafé is geopend van 19.30 uur tot 21.30 uur. Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25 ). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen dan kunt u bellen met Stichting ZIJN (0187) 483366 of e-mailen naar m.kieviet@zijngo.nl. Gezelligheid maak je met elkaar! De inspiratie krijg je van elkaar!

SOMMELSDIJK

Chinees/Indisch buffet O-G-O

De Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee (O-G-O) houdt een Chinees/Indisch buffet voor haar leden. Dit gaat plaatsvinden op vrijdag 15 oktober in de zaal van Wijkvereniging De Zwaluw aan de Sperwer 55. Door de versoepeling van de coronaregels mogen er weer meer mensen deelnemen aan de activiteiten. Daardoor zijn er nu nog enkele plaatsen beschikbaar exclusief voor de leden. Bij binnenkomst ontvangt u één consumptiebon. Het buffet bestaat uit: Babi Pangang, Kipdijstukjes in satésaus, Kip in zoetzure saus, Balletjes in ketjapsaus, Daging Redang (rundvlees in saus) en Nasi en Bami. Bijlages: Kroepoek, Gefruite uitjes, Sambal en Atjar. Het dessert is een ijsje. De kosten zijn € 17,50 per persoon. U dient zich vooraf telefonisch aan te melden bij Marrie Breeman, 0187-484559 of 06-1305 8237. Gezien de aard van het buffet zal het niet mogelijk zijn om met speciale dieetwensen rekening te houden. Kosten kunt u overmaken op onze bankrekening NL15RABO 0307 4304 21. De zaal gaat om 17.00 uur open en het buffet start om 17.30 uur.

Activiteiten De Zwaluw

De activiteiten starten weer bij de Zwaluw aan de Sperwer 55: 12 oktober, breien van 13.30-15.30 uur; biljarten op verschillende dagen dus loop gerust binnen; 16 oktober: Bingo, zaal open 19.00 uur, aanvang 19.30 uur. 27 oktober kindermiddag. Inloop vanaf 14.00 en het is 15.30 uur afgelopen. Dan wordt er bingo gespeeld. Entree € 2,50.