Afbeelding
Foto:

(Hard)loopgroep voor vrouwen met borstkanker

GOEREE-OVERFLAKKEE - De maand oktober is borstkankermaand en tevens de start van RCVRY RUN GO. 

RCVRY RUN is in 2016 in Nijmegen opgericht door bewegingswetenschapper en marathonloopster Miranda Boonstra en staat voluit geschreven voor RECOVERY RUN. Begin 2020 is gestart met het opleiden van RCVRY RUN trainers, zodat er een landelijk netwerk ontstaat van trainers die op een verantwoorde wijze vrouwen met (borst) kanker kunnen begeleiden tijdens en na het behandeltraject.
Afgelopen maand heeft Adriana van der Velden, afkomstig uit Den Bommel, de cursus succesvol afgerond en start zij op Goeree Overflakkee RCVRY RUN.

Adriana heeft van zeer dichtbij meegemaakt wat kanker met dierbaren doet en wat voor impact het (jaren later nog) heeft.

RCVRY RUN wil de boodschap verspreiden dat bewegen/sport tijdens kanker een onderdeel moet zijn van het behandeltraject. Een actieve patiƫnt met kanker kan de chemokuren beter verdragen en de therapie vaker afmaken, heeft een betere slaapkwaliteit, heeft een gevoel van empowerment en zal na de behandelingen beter en sneller herstellen en vaker eerder participeren in de maatschappij (werk en/of thuis).

Op dinsdag 5 oktober en vrijdag 8 oktober zal Adriana 2 clinics gaan geven voor vrouwen welke of in behandeling zijn of welke klaar zijn met de behandeling.
Deze clinics vinden plaats in Middelharnis/Sommelsdijk en zijn vrijblijvend en gratis. De trainingen zullen op dinsdagavond van 17.30-18.30 uur en vrijdagochtend van 10.00-11.00 uur plaats gaan vinden.
Bij genoeg deelneemsters zal er twee keer per week gelopen gaan worden o.b.v. Adriana, ook wel bekend als Hardlopen met Aad.

Voor meer informatie of om op te geven voor de clinic(s): rcvryrungo@gmail.com of te bellen naar Adriana van der Velden: 06-13835273