Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Kaartmiddag

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 4 oktober a.s. een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 5,00 inclusief koffie of thee. Let op: de prijs is verhoogd.

DEN BOMMEL

Breicafé

Woensdag 29 september is het weer zover, dan zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in Bommelstee, Schaapsweg 34, Den Bommel. Inloop van 19.30 - 22.00 uur. Entree € 2,00. Ieder neemt zijn/haar eigen materiaal mee. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand om je op weg te helpen. “Voor onze en uw veiligheid vragen we u de QR-code of een geldig vaccinatiebewijs met legitimatie mee te nemen voor controle”, aldus de organisatie. Voor informatie kun je terecht bij Carla Gebraad 06-20 10 40 65. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN. 

Creamiddag 

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN organiseert 2 x per maand een creamiddag. Hier worden niet alleen mooie kaarten gemaakt, u kunt ook een spelletje spelen of iets anders creatiefs maken. De middagen worden gehouden op donderdagmiddag 7 en 21 oktober van 13.30 tot 15.30 uur in Bommelstee, Schaapsweg 34. “Voor onze en uw veiligheid vragen we u de QR-code of een geldig vaccinatiebewijs met legitimatie mee te nemen voor controle”, aldus de organisatie. De kosten bedragen € 2,00 inclusief koffie of thee. Info: Janny Kamp, tel.nr. 611453.

Kaarters gevraagd

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt iedere dinsdag van 13.00 tot 16.00 uur een kaartmiddag. Men begint hier 5 oktober weer mee. De middag wordt gehouden in Bommelstee, Schaapsweg 34. “Voor onze en uw veiligheid vragen we u de QR-code of een geldig vaccinatiebewijs met legitimatie mee te nemen voor controle”, aldus de organisatie. De kosten bedragen € 2,00 inclusief koffie of thee. Graag opgeven bij: Ina Hobbel, tel. 612045 of 06-22172579.

DIRKSLAND

Geldbingo

Donderdag 30 september wordt er een bingo gehouden in de Victoriahal. Het is een bingo met klinkende geldprijzen en natuurlijk een mooie hoofdprijs. Als extra een lootje waar u een gratis bingokaartje mee kan winnen, u hoeft zich niet meer op te geven, maar als u nieuw bent vraagt men bij de eerste keer om een QR-code of geldig vaccinatiebewijs. De deuren gaan open vanaf 18.45 uur en de bingo begint om 19.30 uur. Het adres is Philipshoofjesweg 57a. 

Rommelmarkt

Op zaterdag 2 oktober hebben we weer onze gezellige rommelmarkt aan de Philipshoofjesweg 57a. De markt is tussen 9.30 en 15.00 uur. Bezoekers wordt gevraagd om zich aan de coronaregels te houden.

GOEDEREEDE/OUDDORP

Opbrengst collecte Spierfonds

De onlangs gehouden collecte van het prinses Beatrix Spierfonds heeft in Goedereede € 1.074,63 opgebracht en in Ouddorp € 3.578,41. Alle gevers en collectanten worden hartelijk bedankt. Heeft u de collectant gemist, maar wilt u alsnog een bijdrage overmaken? Steun de strijd tegen spierziekten en geef voor de collecteweek op www.spierfonds.nl of via ABN Amro NL02 ABNA 0548.29.23.45 t.n.v. Prinses Beatrix Spierfonds.

MELISSANT

Damseizoen geopend

Op maandag 4 oktober is de start van het nieuwe damseizoen bij Damvereniging ENEO 52. De start is 20.00 uur. De wedstrijden worden gespeeld in Melishof. Natuurlijk zijn nieuwe leden van harte welkom. Tijdens de avonden worden de coronamaatregelen in acht genomen. 

Klaverjasmiddagen

De klaverjasmiddagen gaan weer van start bij de golfbaan. De geplande datums zijn op de woensdagmiddagen 29 september, 13 en 27 oktober; 10 en 24 november, 8 en 22 december. Inschrijven vanaf 13.00 uur. Start 13.30 uur. Telefonisch inschrijven kan via 0187-605060 of 06-55734858

MIDDELHARNIS

Tweedehands Kledingbeurs

Bent u op zoek naar leuke en betaalbare tweedehands dames-, heren- óf kinderkleding? Op zaterdag 2 oktober wordt er bij de Emmaüskerk aan de Koningin Julianaweg 64 in Middelharnis een Kledingbeurs georganiseerd. Naast een grote collectie aan kleding, worden er ook heerlijke kruukplaetjes verkocht, kan er een kopje koffie/thee gedronken worden en worden er prachtige potchrysanten te koop aangeboden. U bent van harte welkom van 9.00 tot 16.00 uur.

Bingoavond in Wijkcentrum 

De bingocommissie van Stichting ZIJN houdt op zaterdag 9 oktober een bingoavond voor jong en oud. Er zijn weer mooie prijzen te winnen. Vanaf 18.30 uur is de zaal open in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27. De eerste ronde begint om 19.30 uur. Een kopje koffie of thee wordt u gratis aangeboden. “We vragen u de QR-code of een geldig vaccinatiebewijs met legitimatie mee te nemen voor controle”, aldus de organisatoren. De twaalf ronden bingo kosten u € 7,50, dit is inclusief twee koffieronden. Er zal ook een superronde gespeeld worden voor € 1,00. En, wegens succes weer een vluggertje met grote prijs voor €1,00. Het wijkcentrum is rolstoeltoegankelijk.

GO church

Tonn den Otter, zelf afkomstig uit Australië, woont nu in Dirksland. Toen hij in Nederland kwam wonen voelde hij zich wat ontheemd en zocht connectie met andere nieuwkomers en vluchtelingen om zo elkaar wegwijs te maken en te steunen. Al doende groeide het idee om meertalige kerkdiensten te gaan houden onder de naam GO church. Go church is uitgegroeid tot een multiculturele missionaire Christelijke gemeenschap onder statushouders en Nederlanders op Goeree-Overflakkee. Ze ontvangen geestelijke toerusting en diaconale steun terwijl integratie plaatsvindt. De samenkomsten van GO church zijn laagdrempelig en in makkelijk te begrijpen Nederlands voor de mensen die niet bekend zijn met het evangelie, de kerk en Nederlandse tradities en culturele vormen. Als multiculturele gemeenschap zoekt GO church verbinding met elkaar die is gekregen met God door Christus. Daardoor kunnen ze naar de wereld toe een getuige zijn van de liefde van God voor alle mensen. E.e.a. is begonnen als een PKN Pioniersplek vanuit de Protestantse Kerk Nederland, maar ze willen dat dit initiatief eilandbreed wordt gesteund. Om dat te bereiken komt Tonn den Otter maandag 11 oktober om 20.00 uur spreken in de Emmaüskerk Koningin Julianaweg 64 om over GO church te vertellen en verhalen met u te delen.

OOLTGENSPLAAT

Breicafé

Donderdag 7 oktober is er Breicafe van 19.30-22.00 uur in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12 Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 2,00 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

OUDDORP

Nieuwe spreekuren GOvoorelkaar

Gezellig een kopje koffie drinken, een wandeling maken, helpen met koken, het winterklaar maken van een tuin, meedraaien in een winkel of helpen met de administratie van een sportvereniging. Dit zijn zo maar een paar voorbeelden van vrijwilligerswerk. Vindt u het fijn om andere mensen te helpen en heeft u hier ook tijd voor (af en toe of regelmatig)? Er zijn een heleboel mensen op Goeree-Overflakkee die wel een beetje hulp kunnen gebruiken. En Govoorelkaar brengt u graag in contact met deze mensen! Door de beperkingen rondom corona lagen de spreekuren een tijdje stil, maar dit najaar en deze winter kunt u onze VrijwilligersGO-coördinator weer opzoeken. Op dinsdag is zij tussen 10 en 13 uur te vinden in de bibliotheek in Ouddorp in het raadhuis (Raadhuisstraat 4) en op woensdag tussen 10 en 13 uur in de bibliotheek in Middelharnis (Kerkepad 11). De spreekuren vallen samen met de markt, dus u kunt een bezoekje mooi combineren met de boodschappen. Bent u benieuwd waarvoor op dit moment vrijwilligers gezocht worden? Kijk dan eens op de website www.govoorelkaar.nl U kunt daar zelf ook een hulpvraag plaatsen!

‘Mijn leven met dementie in beeld’

Alzheimer Nederland afdeling Goeree-Overflakkee/Hoeksche Waard organiseert een foto-expositie in Woonzorglocatie de Vliedberg. U ziet hier mooie en integer in beeld gebrachte foto’s van mensen die dementie hebben. Er is tekst en uitleg over de foto’s en het ontstaan daarvan. U kunt deze expositie gaan zien in de week van 4 tot en met 9 oktober aan de Vliedberglaan 100 te Ouddorp.

Opbrengst collecte Nierstichting

De onlangs gehouden collecte van de Nierstichting bracht in Ouddorp ongeveer 2.900 Euro op. De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. “De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg belangrijk voor de Nierstichting”, benadrukt Elly Groenendijk, Nierstichting collectecoördinator in Ouddorp. Wij bedanken alle collectanten dan ook hartelijk voor hun vrijwillige inzet en donateurs voor hun steun. Dit jaar zijn 2 collectanten zelfs al 25 jaar actief, we zijn erg trots op hen. En we zijn ontzettend blij met deze opbrengst.” Collectant gemist? Wie de collectant van de Nierstichting is misgelopen, kan alsnog een donatie doen op https://nierstichting.nl/. Doneer en help mee zodat kinderen met een nierziekte weer mee kunnen doen.

OUDE-TONGE

Open Schuur

Zaterdag 2 oktober wordt er weer Open Schuur gehouden aan de Langeweg 41a. U kunt van 10.00 tot 15.00 uur zonder afspraak komen kijken in de loods van Houweling Meubelen. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals: (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad, brocante, enz. Tegelijk kunt u ook een kijkje nemen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken, stoelen enz. Ook zijn er veel boeken en kledingstukken.

SOMMELSDIJK

Repair Café weer open

Ook zaterdag 2 oktober is het Repair Café Goeree Overflakkee weer geopend. Men kan terecht tussen 10.00 en 13.00 uur in het pand van Goed voor Goed aan de Gerard Walschapstraat. “Dus schuif eens gemoedelijk aan in ons handige en duurzame Repair Café en neem dan gerust uw defecte koffiezetapparaat of broodrooster mee. U bent van harte welkom, als het strijken of stofzuigen niet meer lukt. Hier worden zelfs gescheurde kussenslopen en een kapotte stoel gebracht. Want bij een Repair Café draait het om samen repareren. U wordt geholpen uw kapotte spullen te herstellen, zodat ze nog even mee kunnen. U wordt er blij van en ook ons milieu wordt op deze manier minder belast”, aldus de organisatoren. Voor de komende tijd hebben zijn er nog diverse vacatures voor reparateurs op diverse onderdelen, vooral elektrotechnisch. Het Repair Café is altijd op de eerste zaterdag van de maand geopend. Reparaties worden aangenomen tot 12.30 uur. Het Repair Café GO is ook te olgen op https://repaircafego.nl/actueel.

Bingo O-G-O

Zaterdag 2 oktober is er een superbingo van de O-G-O. Met extra grotere prijzen. Om 19.30 uur in het wijkgebouw de Zwaluw, Sperwer 55 te Sommelsdijk. De zaal is open om 19.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er zijn 11 rondes voor € 6.50. Daarnaast nog 9 gratis prijsjes. En in de pauze is het verkoop van twee extra rondes voor € 1.00 per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Bingo op woensdag

Woensdag 6 oktober is er een BINGO VAN DE O-G-O. Om 13.30 uur en de zaal is open om 13.00 uur. In het wijkgebouw de Zwaluw, Sperwer 55 wordt de bingo gehouden. Een kopje koffie/thee is gratis. Men speelt negen 9 rondes voor € 3.50. Daarnaast nog negen gratis prijsjes. En in de pauze is er de verkoop van twee extra rondes voor € 1.00 per ronde. Er is ook nog een verloting. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

STELLENDAM

Verkoop mosselen en zalm

Op zaterdag 9 oktober a.s. zullen er weer heerlijke verse mosselen en warm gerookte zalm verkocht worden in Stellendam. De mosselen kosten € 5,- per kilo, de gerookte zalm kost € 4,50 voor 150 gram. U kunt uw bestelling tot en met 4 oktober a.s. telefonisch doorgeven via telefoonnummer 06-12289531 of per mail op jjvandam14@kpnmail.nl. Uw bestelling kunt u op zaterdagmorgen 9 oktober a.s. tussen 9.00 en 10.00 uur afhalen bij de Beth-El Kerk aan de Voorstraat te Stellendam. Graag contant en gepast betalen. Dit is een actie van de activiteitencommissie van de HHG van Stellendam