Afbeelding

Glazenwasser, een baan met uitzicht

Glazenwassersbedrijf Goeree-Overflakkee bestaat tien jaar. Sinds 2011, het jaar dat Sven van der Burgh het bedrijf startte, is er een constante groei geweest. Momenteel stagneert het. Dat heeft alles te maken met gebrek aan personeel. “We hebben dringend behoefte aan ervaren glazenwassers”, zegt Van der Burgh. “Zodra we nieuwe medewerkers hebben, kunnen we onze klantenstop beëindigen.”

Glazenwassersbedrijf Goeree-Overflakkee begon als een eenmansbedrijf. “Vroeger zei ik altijd: ik neem geen personeel. Maar alleen is maar alleen en toen heb ik toch iemand aangenomen. Tja, dan volgt de rest. Nu werken we met drie glazenwassers en ik spring tussendoor bij als het nodig is”, vertelt Sven van der Burgh, die in 2011 thuis startte en nu een eigen bedrijfspand heeft in Oude-Tonge.

Groei heeft het bedrijf vooral te danken aan de mond-tot-mondreclame. “Kwaliteit leveren is vanaf het begin belangrijk. Kozijnen nemen we standaard mee. We werken met een osmosesysteem en gebruiken hoogwerkers. Daarnaast zijn klanten te spreken over ons hoge servicegehalte. Iedereen krijgt een dag vooraf een sms, zodat ze rekening kunnen houden met onze komst, bijvoorbeeld door de poort te openen of de rolluiken naar boven te doen. Ook sturen we achteraf een factuur per mail. Dan weet de klant dat we netjes belasting betalen en verzekerd te werk gaan. Verder zijn we altijd bereikbaar en houden we van goede afspraken over de frequentie.”

Glazenwassersbedrijf Goeree-Overflakkee werkt voor particulieren, Verenigingen van Eigenaren, bedrijven en overheidsinstellingen op Goeree-Overflakkee en in de omliggende regio.

Sven van der Burgh hoopt snel nieuw personeel te kunnen verwelkomen. “Het is een heerlijk, vrij beroep: als glazenwasser heb je een baan met uitzicht.”