De Haringvlietbrug (Foto: Adri van der Laan).
De Haringvlietbrug (Foto: Adri van der Laan).

Krappe rijstrook Haringvlietbrug wordt komend weekend verbreed

Algemeen

REGIO - Op de Haringvlietbrug wordt de linkerrijstrook in beide richtingen verbreed van 1,95 m naar 2,35 m. Om de weginrichting aan te passen, heeft Rijkswaterstaat drie nachtafsluitingen nodig in het weekend van 1 tot 4 oktober, telkens in een andere richting. Om dit weekend optimaal te benutten en hinder zoveel mogelijk te beperken, herstelt de aannemer ook nog asfaltschade in de richting van Rotterdam. 

Het volgende gaat gebeuren: Vanaf vrijdagavond 1 oktober 21.00 uur tot zaterdagochtend 08.00 uur wordt de linkerrijstrook richting Bergen op Zoom verbreed;
Van zaterdagavond 2 oktober 21.00 uur tot zondagochtend 10.00 uur wordt de linkerrijstrook richting Rotterdam verbreed;
Tenslotte wordt het asfalt richting Rotterdam gerepareerd vanaf zondagavond 21.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur.

De nachtafsluitingen zijn afgestemd op werkzaamheden in de omgeving. Er zijn diverse omleidingsroutes ingesteld.

Waarom kan deze verbreding nu wel? “We hebben vastgesteld dat de maatregel op de brug werkt om de snelheid te verlagen en dat de inrichting ervan veilig is. De maximum snelheid wordt goed nageleefd. Nu de mobiele radarcontroles in de middenberm zijn vervangen door handhavingscamera’s komt er ruimte vrij in de middenberm van de brug en kan de linkerrijstrook in beide rijrichtingen iets breder worden gemaakt. Deze ruimte was eerder nodig om de mobiele radar te kunnen plaatsen”, aldus Rijkswaterstaat.

Voor de hoge scheepvaart (>13 m) blijft de situatie vooralsnog ongewijzigd. Er is één brugopening per week, direct volgend op een inspectie van de brug. 

Meer informatie

Meer informatie en het laatste nieuws over de maatregelen, de hinder voor (vaar)weggebruikers en veel gestelde vragen vindt u in ons online dossier ‘Maatregelen Haringvlietbrug’: www.rijkswaterstaat.nl/maatregelenharingvlietbrug.