Studie-avonden Buutengeweun: ‘Leven in Zijn Koninkrijk’

DIRKSLAND - Geen onderwerp in de Bijbel dat zo centraal staat als het “Koninkrijk van God”. Jezus sprak steeds weer over het Koninkrijk van God. Zijn boodschap wordt zelfs genoemd: ‘Het Evangelie van het Koninkrijk’: Matt.4:23; 9:35.

De mannenbeweging Buutengeweun organiseert rondom dit thema studie-avonden. Op deze avonden zijn mannen en vrouwen welkom. De studies worden verzorgd door Dick Pieterman. Hij legt uit: “Niet veel christenen hebben een echte visie op Gods Koninkrijk. Dat breekt ons op in de manier waarop wij kerk zijn. Zij die Gods Koninkrijk zoeken zijn niet bezig met het groter worden van hun eigen kerk. Zij verlangen ernaar dat het Gods koningschap zichtbaar wordt in hun leven, kerk en heel deze wereld. Het koninkrijk van God is in deze eeuw de regering van God in de harten van hen die zich aan Hem hebben overgegeven en in de toekomende eeuw Gods regering over heel de wereld. Het is Gods regering in actie. Waar de Koning komt vestigt Hij Zijn heerschappij en regeert Hij. Zijn koninkrijk is daar waar Hij kan komen en regeren. Laat ons gebed zijn: Here, regeer in mij met al uw kracht.”

De volgende thema’s worden behandeld: Uw Koninkrijk kome; Cultuur en karakter van het Koninkrijk; Deel krijgen aan Gods Koninkrijk; Het evangelie; toegang tot het Koninkrijk; De maatstaf van het Koninkrijk; Koninklijk gedrag; Koninklijk leven; Ambassadeurs van het Koninkrijk; Een Koninkrijk van kracht; Regeren in het Koninkrijk.

De studie-avonden zijn op de volgende maandagavonden: 27 september, 18 oktober, 8 en 29 november en 20 december. Ze worden gegeven aan de Vlakbodem 2 in Dirksland. De inloop is vanaf 19.30 uur met koffie en thee. Start om 20.00 uur en om ongeveer 21.30 uur wordt de avond afgesloten.