INGEZONDEN: Het Grote Handhaven op Stellendam…

Het Grote Handhaven is begonnen. Met veel machtsvertoon zijn de Stellendamse kippen en hanen (op)geruimd en waarschijnlijk in de kliko beland. Wat een walgelijke en hypocriete vertoning. Veel inwoners beleefden veel plezier aan de kippen en hanen. Ze werden door velen verzorgd en men was bereid de zorg uit te breiden om het uitroeien te voorkomen. Het schept zelfs een band onder de mensen, gezamenlijk iets doen in de buurt. Dat wil de overheid toch ook graag zien? Meer interactie tussen de bewoners.

Maar wederom lapt de gemeente Goeree-Overflakkee de mening van de meerderheid aan de bekende laars. Want een meerderheid was vóór het behoud van deze diertjes. Een enkele azijnzeiker gooit het op de verkeersveiligheid. Maar juist door de kippen en hanen werd er bij de rotonde eens vaker op de rem getrapt en snelheid geminderd. Kan de Handhaving zich daar eens op richten? Op de snelheid in de Brielsestraat van auto’s en brommers (sommigen zonder uitlaat en het bloed onder je nagels halen vanwege het lawaai). Of wat te denken van de auto’s die het busstation als circuit gebruiken. Vernielingen, herrie (bass-box tot laat in de avond), lekker met z’n allen chillen in een bushokje.De verlichting in de bushokjes is al lang geleden gesloopt zodat de sfeer wat gezelliger is.
Buigen de handhavers zich daar nu ook eens over.
Of het dealen bij het busstation? Is het normaal dat bewoners in de directe omgeving van het busstation al vroeg in de avond met de rolluiken naar beneden zitten tegen de overlast?
Oktober begint het vuurwerkseizoen weer op Stellendam. Hoe vaak zal ik weer gaan bellen naar de politie? Of gaan de Handhavers ook dáár met veel machtsvertoon op acteren.

Ik vrees dat het bij de weerloze dieren zal blijven. BAH!

A. Troost
Stellendam