Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Sjoelen

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 27 september een sjoelmiddag. Deze middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 5,00 inclusief koffie of thee. Iedereen is van harte welkom.

DEN BOMMEL

Breicafé

Woensdag 29 september is het weer zover: dan zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in Bommelstee, Schaapsweg 34. Inloop van 19.30 - 22.00 uur. Entree € 2,00. Ieder neemt zijn/haar eigen materiaal mee. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand om je op weg te helpen. Jong en oud zijn van harte welkom! Voor informatie kun je terecht bij Carla Gebraad 06-20104065. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

DIRKSLAND

Inline dance bij SVIK

Na een jaar kunnen de line-dance schoenen weer uit het stof, want u kunt weer elke maandagavond vanaf 19.30 uur, komen line-dancen in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg in Dirksland. U bent van harte welkom om te komen kijken of een dansje te wagen. De kosten voor 2 uur dansen zijn slechts 15 euro per maand. Voor meer informatie kunt u 's avonds na 18.00 uur, contact opnemen met Arina Nobel via het nummer 0622049699.

MELISSANT

Najaarsmarkt 

Op zaterdag 25 september 2021 wordt een markt gehouden in en rondom verenigingsgebouw ‘de Poort’ aan de Voorstraat. Het volgende is er te doen: In de tuin zet men een springkussen en er kunnen enveloppen worden getrokken en vakjes vullen voor mooie prijzen. De volgende lekkernijen zijn op de markt: Boerenkaas van kaasboerderij ‘van Schaik’, bakkersproducten van ‘Met Mien zit je gebakken!’, advocaat, kruudplaetjes, cake, appels en peren. Daarnaast is er een rommelmarkt (brocanterie), tweedehands boeken, kleding en hoeden. Ook zijn er mooie kramen met speelgoed, FM parfum, Optidee, Tupperware, handwerkartikelen en kaarten. Tijdens deze dag bakt men oliebollen, patat en snacks. Een ieder is welkom tussen 9.00 en 14.00 uur.

MIDDELHARNIS

Mosselmaaltijd

Op donderdag 7 oktober is men vanaf 17.00 uur van harte welkom in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27. Wel wordt gevraagd om de QR-code of een geldig vaccinatiebewijs met legitimatie mee te nemen voor controle. Deze maaltijd verzorgt Wagenaar BBQ en buffetten i.s.m. een professionele mosselvisser. In plaats van mosselen kunt u kibbeling bestellen. De kosten voor deze maaltijd bedragen € 16,00. U dient zich vooraf op te geven i.v.m. de inkoop van de mosselen, dit kan tot 24 september. Vol = Vol. Telefonisch op 483366, toets 6, per e-mail : m.kieviet@zijngo.nl of in het Wijkcentrum.

Kaarttoernooi

Op zaterdag 2 oktober organiseert Stichting ZIJN in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27een open kaarttoernooi. Hier zijn jong en oud welkom om hun spelvaardigheid in het jokeren en klaverjassen met elkaar te meten. Uiteraard zijn er lekkere prijzen te winnen, veelal in de voedingssfeer. In de pauze is er een kleine verloting. 6 bonnen voor € 2,50. U bent welkom vanaf 12.30 uur, om 13.30 uur begint het toernooi. De deelnemersprijs is € 3,50 per persoon en is inclusief een kopje koffie. “We vragen u de QR-code of een geldig vaccinatiebewijs met legitimatie mee te nemen voor controle”, aldus de organisatoren. Voor meer informatie kunt u bellen met het Wijkcentrum tel. 0187-483366 (toets 6)

Kaarten in het Wijkcentrum

Iedere maandagmiddag kunt u klaverjassen in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27. De kaartclub van Stichting ZIJN zoekt hiervoor nieuwe leden. Van 13.30 tot 16.30 uur ben u welkom een keer mee te komen spelen. Graag aanmelden bij het Wijkcentrum, tel.nr. 483366 (toets 6) of e-mail m.kieviet@zijngo.nl

OOLTGENSPLAAT

Mosselen en kibbeling eten

Op vrijdag 8 oktober a.s. is er voor de 55-plussers van Ooltgensplaat een gezamenlijke maaltijd. Ook zal er een verloting zijn! Gezellig en lekker mosselen of kibbeling eten in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12, vanaf 17.00 uur. Kosten € 15,00. U kunt zich opgeven vóór 24 september as. bij Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

OUDDORP

Najaarsfair Adullam

Op zaterdag 25 september hoopt men weer een ‘najaarsfair’ te houden bij de familie H. Hoek Oudelandseweg 4. De verkoop is van 10.00 tot 15.00uur en de opbrengst is bestemd voor de Stichting Adullam. Men verkoopt onder andere de volgende artikelen: kruiden, rollen en zakjes snoep, kaarten, speelgoed. Ook lekkere boerenkaas van fam. Van Schaik, boeken groente en fruit bloemen en planten, Ouddorpse bolussen, bakkersspullen en heerlijke bonbons. Ook tb mode is aanwezig met accessoires met sjaals baretten enz. Ook kunt u een kopje koffie en thee komen drinken met een heerlijke gebakken wafel. “We hopen weer veel mensen te ontmoeten die onze gehandicapte medemensen willen helpen en steunen door hun aankopen”, Meer informatie is te verkrijgen bij Hester Grinwis, tel. 0619153606.

Fietstocht 55+ Club

Woensdag 29 september is het weer tijd voor de fietstocht van de 55+ club. Om 14.00 uur wordt gestart bij de Dorpstienden in Ouddorp. Ria Akerhoek heeft een mooie route uitgestippeld. Scootmobielen kunnen ook deelnemen. Onderweg wordt rond 14.45 gestopt voor koffie of thee met iets lekkers bij de Halve Maan. Mocht u niet kunnen fietsen, maar vindt u het wel gezellig om samen een kopje koffie te drinken, dan bent u van harte welkom. De prijs bedraagt € 6,50 inclusief koffie met gebak. Bij slecht weer wordt er in de Dorpstienden een gezellige middag met koffie en gebak georganiseerd. Opgeven voor 27 september 12.00 uur bij Janneke Quist tel. 06 10187812. Woensdag 13 oktober kunt u mosselen eten bij de 55+ club. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN e-mail: c.vermeulen @zijngo.nl tel. 0187 483366

OUDE-TONGE

Koersballen

Koersbalclub “de kromme bal” van Stichting ZIJN zoekt nieuwe leden in het infocentrum, Bernhardstraat 27. Koersballen is enigszins te vergelijken met jeu de boules. Alleen wordt jeu de boules buiten gespeeld en koersballen binnen. Bij jeu de boules worden de ballen min of meer gegooid en bij koersballen mogen ze alleen gerold worden. Vrijdagmorgen van 8.30 uur tot 11.00 uur kunt u terecht om gezellig samen in beweging te zijn en een kopje koffie of thee te drinken. U bent van harte welkom in het infocentrum. Aanmelden kan bij Stichting ZIJN: tel.nr. 483366 (keuze 6) of e-mail m.kieviet@zijngo.nl

Gezellige middag

De Plaatselijke Commissie van de Stichting ZIJN organiseert op woensdag 6 oktober een gezellige middag voor 55+ met aan het eind van de middag pannenkoeken eten. De kosten zijn € 6,50. De aanvang is om 14.00 uur in het Infocentrum, Bernhardstraat 27. U moet zich opgeven bij Nel Vervloed, Beatrixstraat 3, met een envelop met naam en adres en € 6,50 in de brievenbus. Opgave graag vóór 4 oktober.

STELLENDAM

Amazing Singers

Het mannenkoor de Amazing Singers uit Stellendam is afgelopen week voor de eerste maal weer bijeen geweest om de roestige stembanden na de corona periode weer aan de praat te krijgen. Na een lange periode van stilte is men met de nodige voorzorgsmaatregelen weer voorzichtig opgestart. “We hopen zo snel mogelijk weer op ons oude niveau terug te zijn en mocht u nieuwgierig zijn naar wie wij zijn en hoe wij klinken, u bent van harte welkom op onze wekelijkse repetitie. Wij repeteren in de Gereformeerde Kerk Stellendam op dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.45 uur en mocht u willen meezingen dan verwelkomen de mannen van de Amazing Singers u met open armen”.