Afbeelding

PCOB afdeling Goeree-Overflakkee ook in deze coronatijd actief

Algemeen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Als afdeling heeft de PCOB enkele activiteiten in de achterliggende maanden achter de rug en zij zal ook weer gaan starten met de maandelijkse bijeenkomsten.

Op vier maandagmiddagen hebben leden, iedere keer 30, een bezoek gebracht aan de Theetuin in Stellendam waar ze verrast werden met koffie en iets lekkers daarbij. Dit viel bij de leden in een goede smaak. Erg belangrijk was de ontmoeting met elkaar na zo lange tijd. Overigens moet hierbij wel worden aangetekend dat alles gebeurde met inachtneming van de COVID maatregelen.

Verder is er een fietstocht geweest met als startpunt parkeerterrein Zoet of Zout in Stellendam. We zijn toen richting Rockanje gegaan en hebben een ruime pauze gehad in Brielle alwaar gezellig kon worden rond gekeken en een terrasbezoek kon worden gedaan. Na afloop was het gezellig om met elkaar een lekkere warme hap te gebruiken in het Wapen van Stellendam.

Naar Tholen

Vorige week was er een bustocht met ruim 50 deelnemers naar het eiland Tholen. In Sint-Annaland stapten we op de boot voor een mooie vaartocht over de Oosterschelde. Daarna reden we met de bus naar Oud-Vossemeer waar de lunch werd gebruikt op een wel heel bijzondere plek. Namelijk in restaurant Huys van Roosevelt. Wat velen niet weten is dat de voorouders van de oud-presidenten van Amerika, Theodore en Franklin Roosevelt afkomstig zijn uit Oud-Vossemeer. Na de lunch maakten we onder leiding van een gids een Rondje Roosevelt. Het Roosevelt Museum met daarin een unieke expositie van de roots van de Roosevelts en de band met ons Koninklijk Huis werden daar bekeken. Dat was bijzonder interessant. Na dit bezoek een ruime bustocht gemaakt door de ambachtsheerlijkheid van Oud- en Nieuw-Vossemeer waar de Roosevelts ambachtsheer waren. We reden met de bus tot aan Bergen op Zoom en weer terug in het restaurant gebruikten we het diner. U zult begrijpen dat we daarna met een goed gevoel de terugreis aanvaarden naar Middelharnis. Al met al een prachtige dag. Dit soort dagen zijn voor herhaling vatbaar.

Gemeenteraadsverkiezingen

“Verder weten we allemaal dat er volgend jaar weer gemeenteraadsverkiezingen zijn. Ook hierin wil de PCOB een rol spelen door contact te hebben met politieke partijen. We zijn ons aan het voorbereiden op welke wijze we dit willen doen. Het aanbieden van een manifest met daarin aangegeven de knelpunten voor ouderen die wij ervaren kan daarvan een onderdeel zijn. Wilt u als lezer daarin een rol spelen neem dan contact op met het secretariaat van onze afdeling via secretaris.pcob.go@gmail.com