Vragen EVV over Ouddorp Bad Oost
en financiële dekking Trimbos-project

GOEREE-OVERFLAKKEE - Aat van Alphen van de raadsfractie Eiland van Vrijheid (EVV) heeft aan het college van B. en W. schriftelijke vragen gesteld over een tweetal onderwerpen. Het gaat over de verklaring van geen bedenkingen Ouddorp Bad Oost en over de dekking voor deelname aan het IJslands model (Trimbos-project), zoals gepresenteerd in de Dialoogbijeenkomst van 2 september.

Door Jaap Ruizeveld

In genoemde laatste presentatieavond werden -naast een uitgebreide toelichting op de principes- ook project-deelnamekosten en het (mogelijke) besluitvormingstraject ter sprake gebracht. Uit de beantwoording bleek dat de uitwerking werd voorbereid om dit document dan voor te leggen aan het college en dat wellicht - als er geen voldoende dekking was - ook de raad in het geweer zou moeten komen. Dit alles bij een inschrijftermijn die al op 4 oktober sluit. EVV wil graag van het college weten of de invoering van het project is voorzien in het afgesproken kader van drugsbestrijding? De fractie wil snel informatie over de kosten en dekking van het project en over de wijze van besluitvorming. Ook dienen de bestaande kosten van preventie volgens EVV in beeld te worden gebracht.

Niet terstond

Verder vraagt de fractie over de verklaring van geen bedenkingen Ouddorp Bad Oost waarom de regels, zoals is voorgeschreven dat het bevoegd gezag een aanvraag terstond aan de raad doorstuurt, hier niet zijn opgevolgd. Op 2 september kreeg de raad de documenten rond de aanvraag omgevingsvergunning Ouddorp Bad Oost, terwijl deze aanvraag al 28 juli door de gemeente is ontvangen. Dat is duidelijk ‘niet terstond’ bij het doorsturen. In het antwoord vraagt de EVV niet vakantie-excuses te gebruiken.