DIRKSLAND

Open repetitie Dirkslands Mannenkoor

Het bekende Dirkslands Mannenkoor heeft inmiddels de eerste repetitie achter de rug. Tegelijkertijd werd de 38e (!) jaarvergadering gehouden. Nog altijd is het DMK een bloeiende zangvereniging waar mannen van heel Goeree-Overflakkee en daarbuiten zich uitermate thuis voelen met als gevolg dat het koor zelden onder de 100 leden zakte. De laatste jaren is het koor toch gekrompen naar zo’n 75 leden en het bestuur wil graag weer wat nieuwe (liefst jonge) gezichten zien en geeft daarvoor de gelegenheid om kennis te maken op woensdagavond 15 september in de Gereformeerde Gemeente van Dirksland. In deze kerk is een zee van ruimte zodat zonder problemen, wat Covid-19 risico’s betreft, kan worden geoefend. De repetities vangen aan om 20.00 uur en duren tot 22.00 uur, iedere 14 dagen. Mannen vanaf 16 jaar zijn welkom om te beleven hoe het klinkt met zoveel mannen 4-stemmig te zingen. Op de website www.dirkslandsmannenkoor.nl vind je verdere informatie over het koor. 

Geslaagde mini-jaarmarkt

Op zaterdag 4 september was er een mini-jaarmarkt bij snuffelmarkt ’t Lôôsje. "We hebben genoten van het mooie weer én van de vele bezoekers die we mochten ontmoeten. Hierbij willen we álle vrijwilligers, de vele bezoekers en álle sponsors bedanken voor hun medewerking", aldus de mensen van 't Lôôsje en de Activiteitencommissie van de Gereformeerde Gemeente Dirksland. "Het was een zeer geslaagde dag met een mooie, netto-opbrengst van ruim € 5.000,-". 

Bingo

Donderdag 16 september wordt weer een ‘super gezellige’ bingo gehouden met klinkende geldprijzen. Daarnaast er is natuurlijk ook een mooie hoofdprijs. Opgeven kan via telnr.: 06-20213165. Wel graag de QR-code meebrengen of een geldig vaccinatiebewijs voor controle. De deur gaat open vanaf 18.45 uur. Aanvang 19.30 uur. De bingo wordt gehouden aan de Pilipshoofjesweg 57a in Dirksland.

Rommelmarkt

Zaterdag 18 september wordt weer een aanvang gemaakt met de rommelmarkten in de Victoriahal aan de Philpshoofjesweg 57a. De aanvang is 9.30 uur en de markt wordt om 15.00 uur afgesloten. Bezoekers dienen zich aan de Covid 19-regels te houden.

NIEUWE-TONGE

Spullen uit grootmoeders tijd

Zaterdag 18 september wordt er weer een verkoop gehouden van spullen uit grootmoeders. Er zijn verschillende artikelen in verschillende kleuren emaille, zoals koffiemolens, kruidenkastjes, petroleumstellen, hout-olie kacheltje en veel zinken gebruiksvoorwerpen. De verkoop is van 10.00 tot 15.00 uur aan de Molendijk 140. Meer info via 0187-651638.

OOLTGENSPLAAT

Tuintjesmarkt

Zaterdag 18 september is er ‘Tuintjesmarkt’ van 9.30 tot 14.30 uur. De markt loopt van Weespad tot Ventjager. Er zijn veel deelnemers.

Verkoop door vrouwenvereniging

Zaterdag 18 september zal de vrouwenvereniging een verkoping houden. Rondom de kerk van de Ger. Gemeente, zal er van alles te koop zijn: mooie decoraties, pindakransen, droogbloemen, cadeautjes, handwerken, kaarten, enz. Verder is er ruim aanbod in kindermaillots en panty’s en ondergoed en groente, fruit en nootjes. Dit alles ten bate van de zending (ZGG). De verkoop is tussen 9.00-14.30 uur aan de Van Weelstraat 1.

Loofhuttenpraise

Zaterdag 25 september wordt er een Loofhuttenpraise gehouden aan de Altekleinsedijk 5. Neem uw eigen stoel mee. Inloop 19.15 uur, aanvang 19.30 uur. 

OUDE-TONGE

Rommelmarkt Ebbe en Vloed

Zaterdag 18 september vindt de grote rommelmarkt van de vrienden van Ebbe en Vloed plaats. De kramen zullen gevuld zijn met spullen voor elk wat wils. Boeken, puzzels, huishoudelijke artikelen en nog veel meer. Daarnaast zullen er oliebollen en vis verkocht worden. Ook zal het rad van fortuin aanwezig zijn met mooie prijzen. “Na twee jaar kunnen wij hopelijk van de opbrengst de bewoners van Ebbe en Vloed weer eens verwennen met o.a. een uitstapje. Want dat hebben ze na deze periode wel verdiend”, aldus de initiatiefnemers. De markt wordt gehouden aan 't Getij 3. Uiteraard houdt men zich aan de geldende coronamaartegelen die gesteld zijn door de overheid. 

Kleding voor Uzon

Zaterdag 18 september wordt er weer kleding ingezameld voor Uzon op het inzameladres aan de Capelleweg 48 (bij het grijze hek). Van 9.30 uur tot 11.30 uur staat men klaar om schone, goed bruikbare kleding in ontvangst te nemen. Twijfelt u aan de bruikbaarheid van uw kleding of heeft u vragen, neemt u dan contact op met dhr. A. Klem. Zijn telefoonnummer: 641304. Graag vrijdagavond bellen tussen 19.00 en 20.00 uur. Er staat een collectebusje voor uw (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten.

Bridgeclub weer van start

Bridgeclub 'Oude-Tonge' is na alle corona-perikelen woensdag 8 september weer van start gegaan. Bestuur en leden zouden graag nieuwe gezichten aan de kaarttafels zien. Bridgen is een denksport voor jong en oud en houdt de geest lenig. In Oude-Tonge wordt van september tot mei op woensdagavond in de Grutterswei, Willemstraat 14 gespeeld. Aanvang 19.30, inloop vanaf 19.00 uur. Wie overweegt lid te worden, kan op een van deze avonden geheel vrijblijvend een kijkje komen nemen. Voor alle informatie kan men terecht bij de voorzitter van de club: de heer Ben Peters, telefoon: 0681735524. 

STELLENDAM

55+ club weer van start

De 55+ club van Stellendam gaat weer beginnen. Na ruim 1,5 jaar van stilstaan vanwege de coronamaatregelen, gaat de 55+ club van de Stichting ZIJN afd. Stellendam weer beginnen en wel op donderdag 23 september. Men start met een bingomiddag met mooie prijsjes. Hierbij is iedereen uit Stellendam of belangstellenden uit de omgeving van harte welkom. De middag wordt gehouden in: Het Haagse Huus. De aanvang is: 14.30 uur. De zaal is open vanaf 14.15 uur. De entree is: € 4,-,te voldoen in de zaal. Dit is inclusief koffie/thee met iets lekkers. U kunt zich hiervoor opgeven tot en met 20 september bij: Mevr. M. van Oostenbrugge; tel: 491653, of bij: mevr. E.S. Spahr vd Hoek; tel: 602411. Opgeven kan t/m 20 september.

Cakeverkoop

Voor zaterdag 25 september organiseert de activiteitencommissie van de Hersteld Hervormde Kerk weer een cakeverkoopactie. Bij deze verkoop krijgt men medewerking van cakebakkerij Van der Spoel. Er is keuze uit vier soorten cake: roombotercake, boluscake, browniecake en marmercake. De cake kost € 3,50 per stuk en 3 stuks voor € 9,00.  Bestellingen kunnen tot en met 18 september gedaan worden via de mail:  diana_kievit@hotmail.com (u krijgt altijd een ontvangstbevestiging). Afhalen is op zaterdag 25 september tussen 9.00 en 10.00 uur in de Beth-El Kerk.