Hulpdiensten op zoek naar een mogelijke drenkeling in de sloot langs de Oudelandsedijk. De eigenaar van de fiets zat gelukkig veilig thuis (Foto: FlakkeeNieuws/Nico van der Weide).
Hulpdiensten op zoek naar een mogelijke drenkeling in de sloot langs de Oudelandsedijk. De eigenaar van de fiets zat gelukkig veilig thuis (Foto: FlakkeeNieuws/Nico van der Weide).

Groot alarm voor mogelijke drenkeling in sloot langs Oudelandsedijk

STELLENDAM - De hulpdiensten moesten afgelopen weekend drie keer uitrukken. Afgelopen vrijdag voor een ernstig ongeval, op zaterdag voor een brand en op zondag voor een fiets langs de dijk met sporen van een glijpartij richting het water.

Afgelopen zondagavond werd groot alarm geslagen toen iemand een fiets langs de Oudelandsedijk aantrof. Diverse hulpdiensten spoedden zich rond 19:15 uur naar de dijk tussen Sommelsdijk en Dirksland. Aan het soort fiets te zien vermoedde men dat het om een jongere ging. Ook was een soort glijspoor te zien richting de sloot. Er werd ook een handtasje aangetroffen met een ID-kaart. Terwijl brandweerlieden in de sloot zochten naar de persoon, probeerde de politie telefonisch contact te krijgen met de eigenaar van de fiets. Toen dit niet lukte, is een eenheid naar het huisadres gegaan. Daar troffen ze het 'slachtoffer' in goede gezondheid aan.

Brand bij de bakker

Een dag eerder moest de brandweer van Stellendam in actie komen bij bakker Bleumink. Omstreeks 09:00 uur werd brand ontdekt en moest iedereen het pand verlaten. De brand ontstond door kortsluiting. Terwijl er een bluspoging werd gedaan, werd de brandweer gealarmeerd. Een brandweerwoordvoerder meldde dat brandweerlieden enkele sloopwerkzaamheden hebben moeten verrichten om te controleren of de brand niet was doorgeslagen. De bakker was in ieder geval gisteren (maandag) nog gesloten om te inventariseren hoe lang de herstelwerkzaamheden zullen duren en wanneer de winkel weer open kan.

Scooterrijder gewond

Een scooterrijder is afgelopen vrijdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een botsing met een personenauto. Het ongeval gebeurde omstreeks 12.40 uur bij de afslag naar het Haringvlietplein nabij de zeehondenopvang in Stellendam. Vanwege de ernst van de verwondingen van de scooterrijder riep het gearriveerde ambulancepersoneel extra hulp in van de traumahelikopter. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval. (Bron: FlakkeeNieuws)