(Foto: Hans van Loon).
(Foto: Hans van Loon).

CDA stelt vragen aan college over Haringvlietbrug

GOEREE-OVERFLAKKEE - Daniël Huising heeft namens de CDA-raadsfractie schriftelijke vragen gesteld aan het college over de Haringvlietbrug.

Door Jaap Ruizeveld

De snelheidsbeperkende maatregelen en de versmallingen op de Haringvlietbrug leveren veel problemen op voor zowel scheepvaart als wegverkeer. Op dit moment gaat de brug maar één keer in de week, op vrijdagmiddag 12.00 uur, open en dat is volgens de CDA-fractie geen geschikt tijdstip. Er zijn rustiger momenten in de week te plannen. Het CDA hoopt dat het college alles op alles zet om de huidige situatie te verbeteren. 

De fractie vraagt of er nu nog overleg wordt gevoerd met belanghebbenden en Rijkswaterstaat over de doorstroming op de Haringvlietbrug. Is het college ook van mening dat de dubbele rijstrook eigenlijk niet de gewenste verbetering heeft opgeleverd omdat er wordt geadviseerd om op deze rijbanen niet naast elkaar te blijven rijden en ziet het college mogelijkheden om hier met Rijkswaterstaat een betere oplossing voor te vinden? Ook vraagt het CDA aan B en W of zij de mening deelt dat de brug vaker open moet gaan voor de scheepvaart en dit dan vooral uit te voeren op tijden waarop dit weinig effect heeft op filevorming op de rijksweg A29. Ook hier wordt gevraagd dit punt met Rijkswaterstaat te bespreken en naar een verruiming te zoeken.