Kernactiviteiten

DEN BOMMEL

Tweede tuintjesmarkt Den Bommel

Na het succes van de eerste tuintjesmarkt in Den Bommel wordt zaterdag 18 september een nieuwe editie georganiseerd. Van 9.30 uur tot 15.30 uur staan tientallen tuintjes, tuinen en opritten in Den Bommel weer vol met leuke spullen. Alle eilanders en overkanters zijn van harte welkom gezellig te komen snuffelen. Naast allerhande curiosa en snuisterijen worden onder meer houten lampen verkocht, handgemaakte producten van/door de Creaclub, plantenstekjes en Kika verkoopt (naast allerlei spulletjes) hamburgers. Bezoekers kunnen vanaf 15 september een actuele plattegrond met alle deelnemers vinden op https://tuintjesmarkt-den-bommel.jimdosite.com Als je ook vermeld wilt worden meld je dan uiterlijk 14 september 18.00 uur aan via tuintjesmarkt@roukens.org

Creamiddag

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN organiseert 2 x per maand een creamiddag. Deze wordt gehouden op donderdagmiddag 9 en 23 september van 13.30 tot 15.30 uur in Bommelstee, Schaapsweg 34. De kosten bedragen € 2,00 inclusief koffie of thee. Info: Janny Kamp, tel.nr. 611453

Bingo 55+

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN Den Bommel nodigt de 55-plussers uit om op donderdag 16 september a.s. mee te doen met een gezellige bingo. De bingo begint om 14.00 uur en kost € 5,00. De bingo wordt gehouden in Bommelstee, Schaapsweg 34 in Den Bommel. Opgeven kan vóór 9 september bij Carla Gebraad, tel.nr. 06-20 10 40 65.

DIRKSLAND

Gemengd Koor Excelsior weer van start

Na ruim 1,5 jaar gestopt te zijn met repeteren vanwege de covid-pandemie gaat ook het gemengd koor Excelsior weer van start op woensdag 8 september in de Schakel Beatrixlaan Dirksland om 19.45 uur. "Voorlopig voeren wij de richtlijnen uit van Koornetwerk Nederland. Dat wil zeggen 1,5 meter afstand; zig zag-opstelling en spatscherm voor de dirigente. Bovendien is de ventilatie vernieuwd in de Schakel.", aldus het bestuur. De leden hebben er weer zin in te beginnen en roepen vooral de (nieuwe) inwoners van Dirksland op om eens te komen luisteren naar het koor dat onder leiding staat van de enthousiaste dirigente Meike Warmoeskerken. Nu Dirksland zo is uitgebreid zou het leuk zijn meer aanwas te krijgen voor het oudste koor uit 1909 van het eiland. Er wordt een divers repertoire gezongen, maar voorlopig gaat men eerst de oude stukken weer ophalen zoals Hallelujah, What a wonderful World en You raise me up…Hoewel concerten voorlopig nog niet haalbaar zijn wil men ook kijken naar een online kerstconcert. 

Zingen bij Sursum Corda

Chr. Gem. zangvereniging Sursum Corda heeft afgelopen donderdag haar repetities hervat. Heeft U belangstelling, of wilt U mee zingen U bent  hartelijk welkom .
De repetities zijn op donderdagavond van 19:30 tot 21:30 uur. Adres: Onder de Wiek Ring 57. Voor eventuele vragen kunt U bellen met de volgende tel.nrs.: secr. J. Tieleman 0613543583 of
voorz. P. Jongejan 0610612701.

GOEDEREEDE

Pieterstraat ruimt op

De inwoners van de Pieterstraat, 'het mooiste en meest gefotografeerde straatje op Goeree-Overflakkee', ruimen voor het derde jaar op rij de zolders op. "De Pieterstraat is een bijzonder mooi straatje met bijzonder enthousiaste en ondernemende inwoners. De hele straat is bezig met de grote rommelmarkt; zolders worden opgeruimd en schuren worden leeggehaald", aldus de bewoners. Mooie, bruikbare en bijzondere spullen worden tijdens Open Monumentendag, zaterdag 11 september, van 9.00 tot 15.00 uur te koop aangeboden in de straat in Goedereede. Ook de breiclub van woonzorgcomplex Westvoorne staat met een tafel vol handgemaakte spullen die de bewoners te koop aanbieden voor het goede doel; kinderboerderij De Blije Wei op het terrein van Hernesseroord. Speciaal op deze dag verloten ze een prachtige deken. "Het straatje heeft meer te bieden; van een kop koffie genieten tot kunst bewonderen en kopen. Loop via het Torenslop naar het Torenmuseum waar je na 217 treden kunt genieten van een schitterend uitzicht over Goedereede, het Haringvliet, Grevelingenmeer en de Noordzee".

HERKINGEN

Jeugdvereniging 'de Landman'

Ontmoeting met andere jongeren, gezelligheid rondom een kampvuur, zinvolle gesprekken, sportieve activiteiten, werken met je handen, samenwerken. Lijkt jou dit wel wat? En ben je 13 jaar of zit je op het voortgezet onderwijs? Dan ben je van harte welkom! Zaterdag 25 september begint 'de Landman'’ weer. Elke drie weken houdt men een avond. De avonden voor de komende maanden zijn: 25-9, 16-10, 6-11, 27-11, 18-12. De avonden beginnen om 19.30 uur. Er wordt altijd gestart met een inleiding over een Bijbelgedeelte en/of een onderwerp dat daarmee te maken heeft. Om 22.00 uur wordt de avond gezamenlijk afgesloten. Dit alles doet men in één van de schuren van de boerderij aan Peuterdijk 59 te Herkingen. Voor vragen: jevdvelde@yahoo.com

OOLTGENSPLAAT

Bewegen op muziek

Bewegen is belangrijk, zeker als je ouder wordt. Het houdt u langer fit en zelfredzaam. Botten en spieren worden sterker, de coördinatie verbetert en het bewegen heeft een gunstige invloed op diverse aandoeningen. Maar het is vooral ook leuk en gezellig, zeker als je het in groepsverband doet is het ook een laagdrempelige manier om in contact te komen met anderen. Het bewegen is op verschillende soorten muziek met danspasjes die makkelijk aan te leren zijn. De les wordt gegeven door Catharina de Wit en is iedere donderdag van 10.15 tot 11.00 uur. Iedere maandag wordt er ook door Catharina van 9.15 tot 10.00 uur gymles gegeven. Belangstellenden zijn welkom voor een proefles in ‘t Centrum, Weesmolenstraat 12. Voor informatie kunt u bellen of mailen: naar tel. 483366 toets 6, e-mail m.kieviet@zijngo.nl

Breicafé

Op donderdag 9 september a.s. is er Breicafe van 19.30-22.00 uur in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 2,00 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

OUDDORP

Start nieuw seizoen 55+ club

Woensdag 15 september gaat de 55+ club weer van start in de Dorpstienden. Van september tot en met mei zijn 55 plussers om de week op woensdagmiddag welkom, voor een kopje koffie en een praatje. Om de veertien dagen is er een activiteit zoals een maaltijd, een lezing of iets creatiefs. De eerste middag van het seizoen begint met een presentatie van Huib van Dam die u beelden toont uit vervlogen tijden en er is natuurlijk tijd voor een praatje en een kopje koffie. Het programma begint om 14.00 uur en eindigt om ongeveer 16.00 uur. Woensdag 29 september staat er een fietstocht op het programma. Er wordt om 14.00 uur gestart bij de Dorpstienden. Om 14.45 uur wordt er koffie gedronken bij de Halve maan. De kosten bedragen € 6,50 inclusief een kopje koffie en gebak. Opgeven voor 27 september 12.00 uur bij Janneke Quist tel. 06 10187812 Bij slecht weer wordt er in de Dorpstienden koffie met gebak geserveerd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN tel. 0187 483366 e-mail: p.wolffenbuttel@zijngo.nl

OUDE-TONGE

Open Ochtend Vooruit

De scholen zijn weer begonnen, het verenigingsleven komt weer op gang. Voor Vooruit in Oude-Tonge het moment om u de mogelijkheid te geven kennis te maken met hun fanfareorkest. Jong en oud, nieuwe muzikant of herintreder, iedereen kan terecht. Eventueel kunnen er lessen worden aangevraagd, deze worden verzorgd door Het Muziekgebouw. Zaterdag 11 september houden zij daarom een inloopochtend. U bent welkom tussen 10.00 en 12.00 uur in CBS de Bron, Melkweg 75. Voor informatie of om een instrument uit te proberen. 

Spelmiddagen

Bij voldoende aanmeldingen start ASV Oostflakkee binnenkort weer met de spelmiddagen. U kunt er bridgen, klaverjassen, jokeren, rummikub spelen of andere spellen waar liefhebbers voor zijn. Meer informatie bij Ada Kik (0187-641515 en c.kik5@hotmail.com).

Bingo in de Grutterswei

Op vrijdag 24 september organiseert ASV Oostflakkee sinds lange tijd weer een bingoavond in de Grutterswei. Het wordt een zogenaamde grote bingo. Dit houdt in 10 rondes plus een superronde. De eigen financiële bijdrage is 10 euro per boekje per persoon, inclusief de superronde en 1x koffie/thee. Een eventueel tweede boekje kost 5 euro per persoon en een tweede kaartje voor de superronde 1 euro. Vanaf 19.00 uur bent u welkom. Aanvang 19.30 uur. We houden nog steeds rekening met de richtlijnen van de RIVM hoe die op dat moment ook mogen zijn. Mede vanwege het inrichten van de zaal dient men aan te melden. Dat kan per e-mail via h.zonneveld39@hotmail.com en telefonisch op maandag 20 september tussen 19.00 en 21.00 uur via 0187-630098.

SOMMELSDIJK

Rehobôthkoor weer van start

Het Chr. Gemengd Rehobôthkoor te Sommelsdijk start op  woensdag 8 september weer met de wekelijkse repetities. Na een lange tijd waarin het niet mogelijk was te zingen vanwege covid-19, is het dan eindelijk weer zover dat men de koorrepetities weer kan hervatten. Dit volgens de geldende covid-19 regels. "Zingt u graag (alle leeftijden) of heeft u zin om in het koor mee te zingen dan bent u van harte welkom op woensdagavond de 8e september, van 19.45 tot 21.15 uur in de Rehobôthkerk, Olympiaweg 44. Meer informatie over het koor is te vinden op www.chrgemrehobothkoor.nl.

Kledingbeurs MAF

Op vrijdag 8 oktober hoopt men weer een (tweedehands) kledingbeurs voor dames en kinderen te houden. U bent van harte welkom van 14.00 tot 20.00 uur in de Rehobôthkerk. De opbrengst van deze kledingbeurs is bestemd voor MAF om Sjaak & Paulina Breen te steunen in het werk dat zij voor de MAF mogen doen. Heeft u nog mooie najaars- of winterkleding? U kunt dit (graag gesorteerd) inleveren in Ouddorp, Dirksland, Middelharnis of Ooltgensplaat, bel hiervoor Kathinka Jelier (0639492817) of Jorina Provily (0683426552). 

STELLENDAM

Kerk open 

In het kader van Open Monumentendag is de kerk van de Hervormde Gemeente Stellendam (Bosschieterstraat 4) op zaterdag 11 september van 9.30 uur tot 15.00 uur geopend voor bezoek. De kerk is een rijksmonument, waarvan met de bouw gestart is in 1819. In juli 1820 is de kerk officieel in gebruik genomen. Op de beamer in de kerk draait de gehele dag een presentatie over de 200-jarige geschiedenis van de kerk en van de gemeente. Deze dag worden er ook tekeningen en schilderijen tentoongesteld van Sandra Hofman en Ariëtte van Broekhoven, bewoners van de Schaapskooi en leden van de kerkelijke gemeente. In de kerk staat tevens een maquette van de tabernakel, die door leden van de kerkelijke gemeente is gemaakt. Ook zal het kerkorgel gedurende de dag door diverse organisten worden bespeeld. Op het plein voor de kerk is er verkoop van tweedehands boeken, gebakken vis, oliebollen, cake, advocaat en andere lekkernijen.