V.l.n.r. Kees Witte van KiKa, Hans Pijls, Rotary-voorzitter Bram Cornelissen en John Brökling en Coen van der Linde van de KNRM Ouddorp.
V.l.n.r. Kees Witte van KiKa, Hans Pijls, Rotary-voorzitter Bram Cornelissen en John Brökling en Coen van der Linde van de KNRM Ouddorp.

Geen Rotary GO Rally, toch cheques voor KiKa en KNRM

Algemeen

OUDDORP - In 2020 ging de Rotary GO Rally niet door, in 2021 ook niet. Toch hadden de deelnemers zich ingeschreven, waren de sponsorgelden gestort en had de organisatie de goede doelen bepaald: de KNRM Ouddorp en KiKa. De vertegenwoordigers van die doelen ontvingen zaterdag 4 september alvast een cheque van 1.500 euro van de rallycommissie van de Rotary Goeree-Overflakkee.

Door Kees van Rixoort

Corona zorgde ervoor dat de Rotary GO Rally, een laagdrempelig evenement dat in enkele jaren enorm populair is geworden, in april 2020 niet kon doorgaan. De rallycommissie stelde de rally uit naar september van dat jaar, maar ook toen gooide de pandemie roet in het eten. April 2021: hetzelfde verhaal. Nu is de hoop van de Rotary Goeree-Overflakkee gevestigd op voorjaar 2022.

“Sinds april 2020 hebben we helemaal niets gedaan”, aldus Hans Pijls van de rallycommissie. “We hebben besloten om nu cheques uit te reiken om de goede doelen te steunen en om de deelnemers, sponsors en vrijwilligers te laten weten dat er toch iets gebeurt.”

De overhandiging vond plaats in het gebouw van de watersportvereniging Goeree aan de haven van Ouddorp. Pijls reikte de cheques uit aan Kees Witte van de eilandelijke KiKa-afdeling en aan John Brökling van de KNRM. KiKa besteedt het geld aan onderzoek ter bestrijding van kinderkanker. De KNRM, die alleen al dit jaar tachtig tot honderd keer reddend in actie moest komen op de Grevelingen, wil nieuwe overlevingspakken en dekens aanschaffen.

Pijls zei te hopen dat de Rotary GO Rally in april 2022 kan doorgaan, “dat er veel enthousiasme is en dat de auto’s met bulderende motoren aan de start staan”. Ook dan zijn de goede doelen KiKa en de KNRM, zodat beide organisaties nog een cheque tegemoet kunnen zien. Tenminste als volgend voorjaar het licht op groen gaat voor het evenement.