Afbeelding

Muziekgebouw GO heeft nog plaats voor nieuwe leerlingen en houdt open dag

MIDDELHARNIS - Het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee gaat van start met het schooljaar 2021/22 en is toegankelijk voor iedereen die de wereld van de muziek wil ontdekken. Vanaf september starten de instrumentale en vocale lessen met een breed aanbod op het gebied van klassiek, jazz, pop, harmonie, fanfare en brassband. Op zaterdag 11 september organiseert het Muziekgebouw van 10.30 tot 15.00 uur een open dag.

Het Muziekgebouw heeft vorig schooljaar lessen gegeven aan ongeveer 400 leerlingen. Deze leerlingen hebben les genomen op één van de instrumenten van het veelkleurig palet dat door een team van zo’n 30 vakbekwame docenten wordt aangeboden. Naast de instrumentale lessen wordt er ook zangles gegeven; zowel klassieke muziek als lichte muziek.

Iedereen die in het nieuwe schooljaar 2021/22 muzieklessen wil gaan volgen, is welkom bij het Muziekgebouw. Het Muziekgebouw is zodanig ingericht dat de plaatsing van leerlingen heel flexibel is; er zijn allerlei lesvormen (waaronder strippenkaarten) mogelijk en er is zeker nog plaats. In samenwerking met het Havenconcert te Goedereede is er op zaterdag 11 september een Open Dag in het Diekhuus (Beneden Zandpad 7) te Middelharnis. Van 10.30 tot 15.00 uur kunt u daar terecht om kennis te maken met een breed scala aan instrumenten en natuurlijk valt er dan ook van alles te proberen om de prachtige klanken van die instrumenten te kunnen horen. Voor een dagindeling en meer informatie kan men terecht op www.muziekgebouwgo.nl.

Muziekcarrousel

Ook gaat vanaf september het Muziekgebouw bij alle basisscholen van ons eiland weer over de vloer komen met de - speciaal voor groep 4 ontwikkelde – 'Muziekcarrousel'. Deze muzieklessen zijn zo opgebouwd dat naast de algemene muzikale vorming er een grondige kennismaking met veel instrumenten plaats vindt. In de loop van het schooljaar zullen de kinderen per klas ongeveer acht docenten in hun lokaal krijgen die hen, dankzij veel nieuw materiaal, wegwijs zullen maken in de grondbeginselen van de muziek. Bovendien zullen deze docenten de verschillende instrumenten die ze zelf bespelen gebruiken in de les en uiteraard uitgebreid laten horen. Landelijk gezien is het idee van een carrousel van docenten met deze lessen een nieuwe benadering van muziekonderwijs op de basisscholen; een benadering waarover de betrokkenen hier zeer enthousiast zijn.